Trucul banal care te scapă definitiv de musculițele de fructe din casă. Ce trebuie să faci

Trucul banal care te scapă definitiv de musculițele de fructe din casă. Ce trebuie să faci
Cum să scapi rapid de muștele de fructe?

Sezonul cald vine și cu un disconfort în privința gângăniilor și muștelor. Ce poți să faci ca să scapi definitiv de musculițele de fructe din casă? Există multe plante pe care ele nu le plac și pe care le poți folosi cu încredere în special vara. Pot fi plantate lângă ușă sau ferestre, iar cu siguranță insectele pe care nu le vrei la tine în casă nu vor mai trece pragul locuinței și nu o să mai roiască în jurul coșului cu fructe și nu numai.

Truc perfect pentru a scăpa de musculițele de fructe din casă: cum trebuie să procedezi?

Muștele și alte insecte pot să devină extrem de enervante, pe lângă faptul că au bacterii pe care le pot lăsa pe diverse obiecte de la tine din casă.

Pentru a scăpa de cele micuțe care vin de obicei la coșul de fructe poți cumpăra sau realiza o mulțime de capcane. Există multe plante care să te ajute în acest scenariu.

Ele pot fi puse lângă ușă sau lângă ferestre. Insectele se vor speria și nu vor mai intra în casă. Dacă ele au apărut deja în bucătărie, tot ce trebuie să faci este să pui apă într-un recipient, iar în el să așezi buchete din ierburi care nu le plac. De exemplu, menta nu este deloc prietena micuțelor zburătoare.

Cea proaspătă și cea uscată respinge nu doar musculițele de fructe, ci și alte insecte sau animăluțe precum: furnici, purici, țânțari, ploșnițe sau șoareci.

Ce mai poți să faci?

Mulți dintre români o cresc la curte, în grădina din față. Poți să adaugi mentă mărunțită pe o farfurie mică pe care să o lași pe masă. Nu te va incomoda și te va ajuta să scapi de insectele micuțe. Nici busuiocul nu este pe placul lor. Planta aromatică este des folosită în gastronomie, dar are și alte utilități.

Este de ajuns să o pui într-un ghiveci pe pervazul ferestrei. De asemenea, dafinul nobil le face pe musculițe să dispară. Mirosul fin al frunzelor de dafin este neplăcut pentru ele, dar și pentru urechelnițele, moliile sau gândacii de bucătărie.

Este recomandat să lași pur și simplu frunzele într-un recipient deschis în bucătărie pentru ca dăunătorii să dispară rapid. În cazul în care vrei un miros mai plăcut și mai proaspăt, poți să te folosești de levănțică. Ea are același efect pentru musculițe. Plantează-o în jurul casei tale și bucură-te de mirosul plăcut și de lipsa insectelor enervante.