Trucul banal care te scapă de mucegaiul din dulapuri. Este eficient și pentru pereții și cabina de duș

Trucul banal care te scapă de mucegaiul din dulapuri. Este eficient și pentru pereții și cabina de duș
Trucul banal care te scapa de mucegaiul din dulapuri. Este eficient si pentru peretii si cabina de dus

Cu toții știm că mucegaiul apare, îndeosebi, în camerele în care există foarte multă umezeală, precum baia sau bucătăria. De aceea, este important să spălăm cu simț de răspundere suprafețele din aceste încăperi, pentru a nu ne trezi cu surprize neplăcute. Ce truc genial poți folosi pentru a ține mucegaiul departe de casa ta.

Cea mai simplă metodă de a scăpa de mucegai

Mucegaiul este cel mai de temut inamic al gospodăriei tale. Acesta apare într-un spațiu în care este multă umezeală și nu este ventilat cum trebuie. Pentru a preveni ca mucegaiul să devină o problemă serioasă în casa ta și, mai ales, pentru sănătatea ta, specialiștii îți recomandă anumite trucuri care te ajută să-l elimini.

Potrivit specialiștilor, mucegaiul poate provoca probleme grave de sănătate, precum astm, alergii, iritații, inflamații, erupții cutanate și probleme respiratorii.

Persoanele care vor să scape definitiv de mucegai sunt tentați să folosească anumite produse naturale, precum oțetul, bicarbonatul de sodiu sau înălbitorul. Cu toate acestea, deși aceste remedii ne scapă de pete, ele nu garantează eliminarea acestei probleme.

De asemenea, este recomandat să acorzi o atenție deosebită produselor pe care le utilizezi, deoarece nu toate sunt potrivite pentru tratarea fiecărei suprafețe.

În cazul în care ai descoperit că ai mucegai în dulapuri, acestea fiind suprafețe foarte delicate, cel mai indicat ar fi să le ștergi cu alcool și o cârpă din bumbac. Tot ce trebuie să faci este să diluezi puțin alcool sanitar în apă, pentru a crea un spray extrem de eficient.

Iei o cârpă și freci rafturile dulapului, până când mucegaiul dispare complet. Acest truc genial funcționează și pe bateria de la cadă sau rosturile dintre plăcile de faianță din baie.

Ce plante de apartament țin departe mucegaiul de gospodăria ta

Pentru a scăpa definitiv de această corvoadă, trebuie să plasați anumite plante în toată casa, chiar și în baie, care vor capta umezeala și vor reduce mucegaiul de pe pereți. Acestea sunt begonia, aspidistra și sparanghelul.

Aspidistra

Deși poate nu ai auzit multe despre ea, aspidistra este o plantă care te va ajuta să absorbi toată umiditatea din casă.

Această floare supraviețuiește chiar și atunci când ai uitat de ea pentru câteva zile, așa că dacă nu ai prea mult timp să ai grijă de plante, este perfectă pentru tine. Iubește umezeala și lumina reflectată de afară.

Begonie

Begonia este o plantă foarte colorată și plină de viață. Tot in acest caz avem o planta perena, perfecta in toate incaperile casei, insa trebuie avut grija sa nu o lasati la rece și îngheț.

Îi plac temperaturile mai mult sau mai puțin constante și le urăște pe cele prea reci. Poți pune begonia oriunde, chiar și în bucătărie, dacă dorești.

Sparanghelul

Sparanghelul este perfect împotriva umezelii atunci când este plasat în baie. Aceasta este o plantă perenă, are o formă foarte ciudată, este moale și extrem de stufoasă.

Sparanghelul se poate dezvolta foarte bine la temperaturi curprinse între 7 și 25 de grade. Pe de altă parte, la temperaturi mai joase, planta nu va supraviețui. Îi place lumina filtrată și nu lumina directă, poate plasându-l în spatele unei ferestre.

Urmăriți Playtech.ro și pe