Truc genial pentru găluşte pufoase. Ce trebuie să faci cu lingura înainte de a le pune la fiert

Truc genial pentru găluşte pufoase. Ce trebuie să faci cu lingura înainte de a le pune la fiert
Rețeta perfectă pentru găluște

Găluștele sunt preferate de români în multe feluri. Acestea pot fi dulci, dar și sărate. Cum trebuie să le prepari fără să se sfărâme și ce trebuie să faci cu lingura înainte să le pui la fiert? Gospodinele și marii chefi știu asta.

Rețetă pentru găluște

Găluștele sunt cunoscute în diverse preparate în gastronomia românească, dar și în alte culturi. Acestea sunt abordate în fel și chip în special de asiaticii care le au vedetă în cele mai multe dintre mâncăruri. Cei mai mulți români știu de două feluri unde sunt prezente – găluște cu prune și găluște din supa de pui.

Deși par ușor de făcut, află că nu mulți bucătari de duminică se încumetă să le gătească pentru că există mereu riscul de a se sfărâma sau de a nu fi bune la gust. Majoritatea greșesc proporțiile, dar există o rețetă standard care să te ajute și un truc util și simplu pentru ca ele să arate fantastic pentru pus în supa făcută în prealabil.

  • Ingrediente

La patru litri de supa de pui / vita ai nevoie de:
2 oua
2 linguri de ulei vegetal sau untura de rata / gasca
8 linguri de gris curat (daca ouale sunt mari se mai pot adauga 1-2 linguri)
Un varf de cutit de sare

Cum să nu se strice în timpul fierberii?

Mod de preparare: Separă albușul de gălbenuș și bate albușul spumă tare cu ajutorul mixerului sau cu un tel. Bate mai apoi gălbenușul cu sare și amestecă-l cu ulei. Toarnă golbenușul peste albuș și omogeanizează bine ingredientele amestecând ușor.

Ultimul pas este să incorporezi grișul încet. Compoziția trebuie să fie una moale, iar după ce o vei băga la rece vei observa cum se umflă puțin. E nevoie să stea la rece preț de 10-15 minute, mai apoi formează-le cu atenție.

Truc util pentru bucătărese

Truc: pentru ca ele să aibă aceeași formă și să fie intacte după fierbere e nevoie să ai alături când le prepari un castron mic cu apă călduță și o lingură. Astfel vei reuși să ai aceeași cantitate și să îți iasă perfect. Unii bucătari preferă să le facă separat și să le pună în farfurii pentru fiecare porție, alții le lasă în supa de pui pentru a-și lua câte arome au nevoie.

Indiferent de ce alegi, cu siguranță nu vei da greș dacă respecți această rețetă. Poți să servești felul de mâncare cu ceapă proaspătă, ardei iuți murați sau proaspeți ori să păstrezi totul clasic și să adaugi deasupra doar câteva fire de leuștean sau pătrunjel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI