Truc genial pentru checul uscat. Ce fac gospodinele adevărate cu el, după ce s-a mai învechit

de: Iulia Statie
12 05. 2021

Checul este foarte ușor de obținut și este preferat de toată lumea, de la mic la mare. El poate fi servit la micul dejun, prânz sau cină alături de alte preparate, iar pentru cei mici el este considerat o gustare delicioasă. Cu siguranță acest desert îți amintește de copilărie, dar știai că nu este nevoie să îl arunci atunci când se învechește?

Ce secret au gospodinele. Checul uscat, considerat un deliciu

Checul ascunde multe secrete și este alegerea perfectă atunci când îți dorești o prăjitură ce se poate păstra foarte bine. Atunci când este uscat, află că nu trebuie să îl arunci. Poți să faci o altă rețetă cu acesta, la fel ca orice altă gospodină adevărată. Nu doar că vei reuși astfel să nu irosești nimic, dar le vei pune pe masă celor dragi un alt desert la fel de interesant și de bun ca și cum ar fi proaspăt.

Te poți inspira de la alte gospodine și poți opta pentru a trece checul uscat prin ou și lapte. După ce ai respectat acest pas, pune în tigaie bucățile învechite din acest desert și astfel vei avea cele mai delicioase frigănele fără a mai merge la cumpărături sau a arunca mâncarea din casă.

Cea mai îndrăgită rețetă pentru chec este aceea simplă, în care se adaugă cacao. Chiar dacă în fiecare familie acest produs este personalizat după gust, adăugându-se scorțișoară, lămâie sau fructe uscate, prăjitura este foarte ușor de făcut și poate să mulțumească toată familia.

Cea mai simplă rețetă pentru chec, chiar la tine acasă

Ai nevoie de 4 linguri de cacao, 400 de grame de făină, 8 linguri de ulei, 2 lingurițe de praf de copt, 10 ouă, unde albușul va fi separat de gălbenuș, 4 pliculețe de zahăr vanilat, 1 praf de zare și 400 de grame de zahăr pentru a obține cel mai pufos chec! Începe prin a pune albușurile într-un bol alături de sare, iar apoi mixează compoziția până devine ca o spumă. Adaugă treptat zahărul vanilat, apoi pe cel tos, până când spuma se întărește.

După ce ai respectat pasul de mai sus, bate gălbenușurile cu uleiul până obții un amestec omogen. Înglobează apoi această compoziție în spuma de albuș. Urmează praful de copt, ce se adaugă peste făină și adaugă totul ușor în compoziția obținută la pasul anterior. Împarte amestecul în două părți egale.

Diluează cacao cu puțină și apă pune-o peste aluatul din bol. Pregătește tăvile cu hârtie de copt și adaugă, pe rând, câte o lingură din fiecare castron pentru a obține acel efect alb-negru al prăjiturii. Lasă tăvile la foc mediu, pentru 30-40 de minute. Bineînțeles, de aici tu poți să adaugi și alte ingrediente, cum ar fi ciocolata topită sau forme comestibile pentru a-i bucura pe cei mici.