Majoritatea oamenilor adoră să mănânce ouă la micul dejun, iar cele mai multe dintre gospodine aleg să le facă fierte. Gătite în acest fel sunt delicioase, dar și de ajutor pentru doamnele care vor să facă mai multe lucruri în timp ce pregătesc masa pentru cei dragi. Poți să le lași ouăle pe foc în timp ce tai legume și brânzeturi sau bagi o mașină de spălat ori pregătești un ceai sau cafea. Cu toate astea, puține știu un truc genial pentru ele. De ce trebuie înțepate înainte?
Ouăle sunt des alese în special la micul dejun. Multe dintre gospodine le prepară fierte pentru că așa sunt preferate de pofticioșii de la masă, dar și pentru că sunt o modalitate simplă pentru prima masă a zilei. Doamnele pot găti în timpul acesta restul elementelor de pe masă precum: brânzeturi, mezeluri, legume, ceai sau cafea.
Cu toate că ouăle se fac aproape zilnic în unele case, multe dintre bucătărese nu știu un truc special pentru acestea. Mai exact, specialiștii susțin că trebuie să fie înțepate. Deși pare ciudat pentru unii, trebuie să înțepi oul cu un ac, iar abia apoi să îi pun în recipientul ales pentru fiert.
Acest truc te va ajuta să îl decojești mult mai repede atunci când vei decide că este gata. Cu siguranță îți va lua câteva secunde până să pui alimentul pe masă celor dragi care sunt întotdeauna pe grabă la primele ore ale zilei.
1. Secretul ei e ca în apa fiartă trebuie să pui puțină sare
2. Lasă oul la fiert și așteaptă în jur de 8 minute să se fiarbă
3. Scoate oul și pune-l în apă rece.
4. După ce le-ai răcit, ciocnește ușor ouăle de marginea mesei și când vei încerca să le decojești, totul se va întâmpla din câteva bucăți mari.
Mulți dintre oameni preferă dimineața să mănânce o masă sărată, iar foarte puțini aleg un corn cu dulceață sau o felie de pâine prăjită cu unt și gem. Desigur că ouăle sunt la îndemână tuturor și sunt preferate de cei mai mulți, așa că gospodinele pregătesc omletă, ouă fierte tari sau moi pentru cei dragi.
Acestea pot fi făcute mai bine sau nu, deși majoritatea își doresc o omletă bine gătită și un ou fiert tare. Ambele variante pot fi combinate cu diverse legume, brânzeturi și mezeluri.