Tren plin cu călători, blocat în câmp la -15 grade Celsius. Circulația a fost reluată după trei ore

Tren plin cu călători, blocat în câmp la -15 grade Celsius. Circulația a fost reluată după trei ore
Călători blocați în tren timp de 3 ore

Un tren de călători a rămas blocat timp de trei ore în temperaturi extrem de scăzute din cauza unei defecțiuni la locomotivă. Este vorba despre trenul care circula pe ruta Deva – București Nord. De asemenea, alte trenuri au fost afectate.

Călători blocați în tren

În cursul zilei de marți, trenul 1824 Deva – București Nord a rămas blocat la Petroșani, înainte de intrarea în Defileul Jiului. Trenul a plecat din gara Petroșani, iar după aproximativ 10 minute s-a oprit în câmp. Potrivit CFR, cauza ar fi pantograful rupt al locomotivei. Călătorii au rămas blocați în tren timp de trei ore, după ce a fost reluată circulația.

”Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar pe raza Regionalelor Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Braşov şi Galaţi este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile, fiind înregistrate temperaturi negative de până la -23 grade C. La această oră, toate magistralele feroviare sunt operaţionale, însă din cauza temperaturilor negative, înregistrate la nivelul solului, sunt necesare verificări suplimentare la componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) atât în staţii, cât şi în linie curentă”, a transmis, marţi, CFR.

Potrivit același surse, la această oră, toate magistralele feroviare sunt operaționale. Cu toate acestea, din cauza temperaturilor negative înregistrate la nivelul solului, sunt necesare verificări suplimentare care duc la întârzieri. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă și temperaturi foarte scăzute.

Trenul Galați – București, blocat 4 ore în câmp

În urmă cu o lună, trenul IR1576 Galați – București a rămas blocat în apropierea localității Cilibia, județul Buzău. Conform călătorilor, avaria ar fi avut loc la locomotivă, care au întrebat de ce nu se deplasează trenul deloc.

„Pare că se oprește căldura, afară e temperatură cu minus, ne-au anunțat că în 30 de minute pleacă o locomotivă din alt județ, de la Făurei, Brăila, spre noi”, spuneau aceștia în jurul orei 22.00.

„Ne-au anunțat că în 30 de minute pleacă o locomotivă de la Făurei spre noi”, spuneau oamenii în momentul opririi.

După ce au așteptat trei ore, călătorii au fost anunțați că locomotiva unui marfar aflat pe aceeași linie s-a defectat. Prin urmare, trenul nu va pleca mai devreme de miezul nopții. În cele din urmă, după patru ore și jumătate, trenul și-a reluat traseul. A ajuns în București la ora 2:57, având o întârziere de 322 de minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI