Trei explozii pe plajă la Capul Midia. Turiștii sunt îngroziți, ce se întâmplă acum pe litoral

Trei explozii pe plajă la Capul Midia. Turiștii sunt îngroziți, ce se întâmplă acum pe litoral
Trei explozii pe plaja la Capul Midia.

Trei explozii una după alta au avut loc la Capul Midia, băgându-i în panică pe turiștii de pe plajă. Cele trei explozii s-au produs la scurt timp una după alta, în zona poligonului din Capul Midia.

Trei explozii pe plaja la Capul Midia

Conform unor surse cele trei explozii nu s-au produs în cadrul rafinăriei Petromidia. Imaginile au fost filmate de un bărbat de pe plajă. După cele trei explozii, bărbatul a început să filmez, explicând faptul că deflagrațiile au avut loc consectiv.

”Sunt trei expozii consecutive. Una după alta au fost. Mamă! Câte explozii! Una după alta”, a spus bărbatul care a filmat.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, cele trei explozii s-au produs în poligonul de la Capul Midia, acolo unde a avut loc o distrugere de muniţie.

Exploziile s-au petrecut în contextul tragediei de pe platforma de la Petromidia, din data 2 iulie 2021, atunci când o instalaţie a explodat şi apoi a luat foc. Atunci, în total, trei oameni şi-au pierdut viaţa.

Explozia de la Petromidia

Amintim că explozia de la rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de procesare a petrolului din România, s-a petrecut după unittaea a trecut prin revizia generală în perioada 13 martie-30 aprilie 2020, în pandemie.

La final, toate instalaţiile au fost verificate de Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune S.A. – CNCIR S.A., s-a întocmit un dosar, iar ISCIR-Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipienţilor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat au avizat repunerea în funcţiune.

De altfel, ancheta în ce privește cauzele exploziei de pe 2 iulie de la Rompetrol Rafinare, comp­ania care administrează rafinăria Petromidia, continuă, iar pe perioada cercetărilor, procesele de pe platforma industrială au fost sistate. Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma exploziei de la una din instalaţiile rafinăriei Petromidia a ajuns la trei.

„Repornirea ar putea avea loc în 6 luni de zile. Instalaţia ar trebui refăcută din nou“, au spus surse din industrie.

Alţi oameni din piaţă sunt de părere că cel mai devreme rafinăria ar putea reporni în trei luni de zile, însă totul va depinde de mersul anchetei oficiale.

La data de 2 iulie, în jurul prânzului, a izbucnit un incediu în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) de la Petromidia. Conform informaţiilor de la acel moment, 5 angajaţi ai companiei erau locul accidentului. Trei dintre ei şi-au pierdut viaţa, cu toate că doi dintre ei au fost transferaţi pentru îngrijiri medicale în Germania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI