22 apr. 2024 | 14:49

Trei elevi din Constanţa, premiaţi de NASA, caută sponsori pentru a participa la o conferinţă importantă din America. Cât costă deplasarea până în Los Angeles

News
Trei elevi din Constanţa, premiaţi de NASA, caută sponsori pentru a participa la o conferinţă importantă din America. Cât costă deplasarea până în Los Angeles
Elevi din Constanța, premiați de NASA

Mai mulți elevi din Constanța au fost premiați de către NASA, iar acum au șansa de a merge în SUA pentru a participa la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială. Din nefericire, unitatea de învățământ nu dispune de fonduri, iar acum caută sponsori.

Elevi din Constanța, premiați de NASA

Trei elevi din Constanța care învață la Liceul Teoretic „Ovidius” au fost premiați la concursul internaţional „National Space Society – Gerard K. O’ Neill Space Settlement Contest”.

După acordarea premiilor, aceștia au fost invitați să participe la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială (ISDC) 2024. Este vorba despre o excursie care durează 10 zile.

Elevii ar trebui să meargă în Statele Unite ale Americii în perioada 22 mai – 01 iunie 2024 pentru a vizita orașe precum Los Angeles și San Francisco. De asemenea, sunt invitați să participe la o conferință NASA.

În cazul acestei conferințe, elevii își vor prezenta proiectele poster, urmând să primească o diplomă de participare la conferință. Mai mult, studenții vor avea șansa de a participa la unele activități de voluntariat în timpul conferinței și de a obține o diplomă de voluntar.

Din păcate, nu sunt fonduri pentru excursia elevilor

Unitatea de învățământ nu are destule fonduri pentru a sponsoriza deplasarea celor trei elevi, motiv pentru care părinții lor apelează la oamenii cu posibilități financiare mai bune pentru a le asigura cheltuielile asociate participării la conferința din Los Angeles. Ar fi vorba despre 4.000 de euro de persoană.

„Avem nevoie de o sponsorizare care ne-ar putea asigura cheltuielile asociate participării la această conferință din Los Angeles.

Aceste cheltuieli se estimează a fi 4.000 euro de persoană, deci 12.000 de euro în total, care ne-ar putea asigura transportul către Los Angeles și cazarea acolo, în perioada 23 – 26 mai.

Indiferent de suma oferită, aceasta ar fi extrem de apreciată şi ar ajuta la atingerea obiectivelor propuse. Liceul ne pune la dispoziție un contract de sponsorizare, iar suma oferită este deductibilă fiscal”, au spus părinții.

Studenții se vor întâlnit cu astronauții NASA, academicieni, profesori și mulți studenți străluciți din întreaga lume.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Cea mai bună carne pentru grătar: ”Este cea mai sănătoasă alegere!”
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro