Treabă ”de mântuială”, în centrul Ploieștiului: cum și-a bătut joc o firmă de marcajele stradale

Treabă ”de mântuială”, în centrul Ploieștiului: cum și-a bătut joc o firmă de marcajele stradale

În timp ce România trece prin vremuri de coșmar din cauza viscolului care a înghețat mai multe regiuni, municipiul Ploiești se confruntă cu propria criză de proporții.

Printr-o postare pe Facebook a primarului orașului Ploiești, oficialul a iscat un scandal monstru. Acesta s-ar putea reflecta într-o serie de amenzi generoase, desființarea unor contracte cu primăria și, în cel mai rău caz, demiterea unor oameni din funcții importante. Totul a plecat de la imaginea de mai jos surprinsă de primar.

În mod absolut rușinos, o firmă a realizat aiurea marcajul de delimitare între benzile unei străzi din centrul orașului. Liniile care ar fi trebuit să fie drepte sunt strâmbe, dar, mai mult decât atât, crează o bandă mai lată pe un sens și mai mică pe altul. Imaginile care atestă problemele provocate de Serviciului de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești au devenit virale.

drum ploiești

Primarul și-a manifestat speranța că directorului SGU Ploiești va fi demis din funcție într-un timp cât mai scurt. Un marcaj rutier șerpuit este absolut inadmisibil în centrul unui oraș atât de mare.

„Este o chestiune cu care nu am fost de acord de la început, ca aria de competență a celor de la SGU să fie extinsă și pe problema marcajelor rutiere și indicatoarelor rutiere pentru simplu fapt că pentru alte atribuții pe care ei le au și alte competențe pe care le au, din păcate, în ultimii ani nu au demonstrat niciodată o capacitate managerială adecvată pentru acest lucru. (…) Această linie, da, într-adevăr, curbă, care există şi în geometrie, dar care n-are nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să existe pe teren (…) orice remediere vor încerca să facă eu cred că este de prisos și am solicitat domnului Ganea (Cristian Ganea, viceprimar Ploiești n.r.) să elaboreze un proiect de hotărâre de a scoate din aria de competență a celor de la SGU aceste servicii”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Edilul a insistat pe faptul că respectiva lucrare nu va fi plătită, iar că marcajele trebuie șterse și refăcute pe cheltuiala celui care le-a realizat. „Este o lucrare care nu au fost încă recepționată (…) e o speță care se va rezolva (…). O să refacem partea de acolo”, a spus Dănilă. Ploieștenii spun, despre marcajul șerpuit, că este „un lucru aiurea, anapoda” sau că după astfel de lucrări „se miră de ce se întâmpla accidente, de ce nu se respectă regulile de circulație”, a explicat Alin Dănilă, în speranța că nu va fi demis de la conducerea SGU Ploiești.

Urmăriți Playtech.ro și pe