Traseism înainte de alegeri: cine e parlamentarul care pleacă din PSD

Traseism înainte de alegeri: cine e parlamentarul care pleacă din PSD

Încă un deputat PSD și-a anunțat, marți, demisia din partid. Parlamentarul a fost „racolat” de formațiunea lui Victor Ponta, Pro România.

Deputatul PSD, Petru-Sorin Marica, și-a anunțat demisia din PSD și, a anunțat, că se înscrie în partidul Pro România, condus de Victor Ponta.

Parlamentarul susține că a luat această decizie din cauza ”intereselor celor mulți”. A precizat, în același context, că partidul ar fi fost confiscat de un grup restrâns.

”Sunt un om de stânga. Mereu am fost apropiat de oameni și de problemele lor și am încercat să îi slujesc și să îi reprezint cât mai bine atât ca primar, cât și ca deputat în Parlamentul României. Din păcate, PSD-ul de astăzi nu mai reprezintă interesele celor mulți, ci este un partid confiscat de un grup restrâns de oameni care îl folosesc pentru interesele lor personale. M-am alăturat echipei PRO România, pentru că am regăsit alături de Victor Ponta, Corina Crețu sau Mihai Tudose acele valori autentice social-democrate în care cred și dorința de a face bine oamenilor. De asemenea, sper ca la viitoarele alegeri europarlamentare din luna mai românii să aleagă PRO România pentru că este partidul care propune cea mai bună listă de candidați și care sunt convins că vor reprezenta cu cinste România în Parlamentul European”.
Petru-Sorin Marica, comunicat Pro România

De ce fug social-democrații la partidul lui Victor Ponta

În prezent, partidul Pro România numără 21 de deputați. Petru-Sorin Marica este al 16-lea parlamentar care părăsește tabăra PSD pentru formațiunea lui Victor Ponta.

Valul de plecări era comentat ironic de președintele PSD, Liviu Dragnea. Prin februarie, când tot mai mulți social-democrați mergeau la partidul Pro România, Dragnea îi cataloga pe aceștia drept acoperiți.

„Majoritatea parlamentară nu se pierde. Majoritatea parlamentară se verifică la legi și la moțiunile de cenzură. Se pare că s-au păcălit. Dacă nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul. Daca mai e, mai pleacă”.
Liviu Dragnea, președintele PSD

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI