Trasee montane cu dificultate redusă. 3 zone potrivite pentru o drumeție de weekend
Pentru o conectare cu natura, drumețiile sunt cele mai indicate. În timp ce respiri un aer proaspăt, ai ocazia să admiri peisaje superbe, desprinse din povești. O astfel de aventură în natură este ocazia perfectă pentru a te încărca cu energie pozitivă pentru săptămâna ce va urma.
Unde poți face drumeții în România
Unele dintre cele mai frumoase excursii montane pot fi făcute în Munții Măcin, o zonă cu istorie bogată, panoramă de vis și relief ce poate fi explorat chiar şi de începători. În rucsacul de munte trebuie să ai apă, gustări, lanternă, beţe de drumeţie. Acordă atenție și echipamentului pe care trebuie neapărat să-l porți. Acesta este format din bocanci, pantaloni specifici drumețiilor, geacă și pelerină de ploaie.
3 zone montane care îți taie respirația
Iată 3 zone potrivite pentru o drumeție de weekend, cu dificultate medie sau redusă, ce pot fi explorate de începători, la orice final de săptămână.
Traseul tematic Poveștile Măcinului. Durata este de 4 ore
Traseul tematic Poveştile Măcinului este unul spectaculos, cu dificultate medie, ce poate fi efectuat și de un novice, inclusiv de copiii cu vârsta mai mare de 6 ani. Punctul de plecare se face mereu în localitatea tulceană Greci și este marcat cu cerc albastru. Acest traseu este nemaipomenit pentru amintiri deosebite. Pe durata celor patru ore de mers, vei putea observa toate tipurile de habitat din Parcul Naţional Munţii Macini. Trebuie să știi că intrarea se face prin Valea Racova, unde este şi panoul de informare pentru vizitatori, apoi traversează Dealul cu Drum, urcând către Vârful Cartalul, urmând apoi Valea Ditcova.
Al doilea traseu: Troesmis – 19 km
Traseul Troesmis este cu dificultate redusă, dar destul de solicitant din cauza distanţei lungi pe care trebuie să o parcurgi. Experții recomandă să iei cu tine resurse de apă suficiente, ceva gustări concentrate, dar şi geci impermeabile, pentru momentele când vremea devine capricioasă. La munte nu se știe niciodată cum e prognoza meteo.
Acest traseu de 19 km te poartă printre ruinele uneia dintre cele mai vechi cetăți getice, Troesmis, ocupată ulterior de romani şi transformată în castru. De asemenea, mai poți vedea unele dintre cele mai vechi roci existente pe pământ, acestea datând dinaintea dinozaurilor. De-a lungul drumeției treci prin pădurea de arbori seculari, Dealul Bujorului bulgăresc și ajungi pe malul domol al Dunării. Cu această ocazie, poți vizita și casa memorială a celebrului poet şi romancier Panait Cerna.
Traseul Cozluk poate fi parcurs împreună cu prietenii sau familia
La fel ca traseul Poveștile Măcinului, punctul de plecare al acestei drumeții este din satul Greci. Traseul Cozluk este de-o frumusețe răpitoare, care îți taie respirația. Pe lângă priveliştile impunătoare pe care le descoperi pe măsură ce înaintezi pe poteci, mai poți vedea diferite specii de păsări, broaşte ţestoase, șerpi de pădurem dar şi numeroase specii de plante rare. Ghiocelul cu frunze îndoite, brânduşa şi codiţa şoricelului sunt doar câteva dintre acestea. Traseul este de dificultate medie spre uşoară și poate fi parcurs împreună cu prietenii sau familia.