Tranzacția colosală pe care a făcut-o Coca-Cola. Băutura surpriză cumpărată chiar acum

Tranzacția colosală pe care a făcut-o Coca-Cola. Băutura surpriză cumpărată chiar acum
Coca-Cola a cumpărat o băutură

Coca-Cola a făcut o tranzacție colosată! Compania celebră în toată lumea a făcut plătit o sumă record.  Ce băutură a cumpărat recent? Familia fostului acționar urmează să primească o tranzacție de 400 de milioane de dolari.

Ce băutură a cumpărat recent Coca-Cola: tranzacție record

Coca-Cola a mai cumpărat o băutură pentru care compania a plătit o sumă incredibilă. Concret, noua achiziție a costat nu mai puțin de 5.6 miliarde de dolari, lucru care poate fi considerat un record. Tranzacția era totuși una așteptată pentru că gigantul este acționar al companiei pe care a cumpărat-o acum încă din anul 2018.

Mai exact, băutura sportivă Bodyarmor se află acum în dreptul Coca-Cola, după ce compania a avut ani de zile 15% din acțiuni, devenind al doilea mare acționar. Regretatul Kobe Bryant era al treilea mare acționar al Bodyamor în acel moment, după o investișie din 2013.

Reprezentanții Coca-Cola estimează că vânzările băuturii ar trebui să depășească 1.4 miliarde de dolari în acest an, în creștere cu aproximativ 50% față de anul anterior. Bryant a investit 6 miliarde de dolari în compania de băuturi sportive în trecut.

Familia jucătorului care a murit anul trecut în urma unui accident aviatic va încasa o sumă uriașă de bani. Astfel, urmașii baschetbalistului urmează să primească o tranzacție de 400 de milioane de dolari.

”Nu aș putea fi mai încântat să fac parte din familia Coca-Cola”

”Dacă nu ar fi fost viziunea și credința lui Kobe Bryant, BODYARMOR nu ar fi fost capabil să obțină succesul pe care l-am avut”, a declarat Mike Repole, fondatorul BodyArmor, într-un comunicat transmis cu ocazia încheierii tranzacției cu Coca Cola.

”Nu aș putea fi mai încântat să fac parte din familia Coca-Cola și să ne îndreptăm ochii spre viitor”, a mai anunțat Mike Repole. ”După ce am vorbit cu [Președintele și CEO James Quincey], l-am întrebat dacă aș putea fi președintele consiliului. Cred că m-a oprit după aceea”, a declarat Repole pentru CNBC.

Bodyarmor va fi administrat în noul context ca o afacere separată în cadrul unității a Coca-Cola din America de Nord și va continua să aibă sediul la New York. Bodyarmor va fi administrat în noul context ca o afacere separată în cadrul unității Coca-Cola din America de Nord și va continua să aibă sediul la New York.

Acțiunile Coca-Cola au crescut cu 2% în acest an, dându-i astfel o valoare de piață de 242 de miliarde de dolari. Repole și președintele BodyArmor vor rămâne de asemenea pentru a ajuta Bodyarmor în încercarea de a depăși Gatorade.