Transportul public între București și Ilfov, înghețat: câți români sunt afectați

Transportul public între București și Ilfov, înghețat: câți români sunt afectați

Transportul public de persoane între București și Ilfov va fi suspendat de miercuri, 31 octombrie. Astfel, peste 100.000 de români care depindeau de acesta vor trebui, cumva, să găsească o altă modalitate de a ajunge la muncă.

Anunțul a fost făcut de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), care a declarat că situația jenantă este cauzată de lipsa unei autorități care să reglementeze această piață.

COTAR și-a cerut scuze față de persoanele care vor avea de suferit și a explicat cum s-a ajuns în acest punct.

Lucian Șova, ministrul transporturilor este cel care a decis soarta celor aproximativ 100.000 de persoane care se vor afla de miercuri în imposibilitatea de a ajunge la locul de muncă. Au trecut șase luni de când Lucian Șova a desființat Autoritatea Metropolitană de Transport.

Însă vina nu îi aparține în exclusivitate lui, deoarece atribuțiile cu privire la serviciile de transport dintre București-Ilfov au fost transferate către Primăria Capitalei, mai precis către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public.

Din păcate, în prezent nu există nicio procedură prin care transportul public pe traseele dintre București și Ilfov să fie asigurat. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public nu a luat nicio decizie în acest sens, fapt care îi lasă pe cei peste 100.000 de români fără un mijloc de transport în comun.

„Refuzul autorităților de a derula o procedură transparentă de atribuire a traseelor și licențelor, pe rutele de transport între București și Ilfov, ascunde sub preș un abuz ce va urma începând cu 1 ianuarie 2019. Credem că se urmărește interesul societăților de transport nou înființate și finanțate de bugetele locale ale primăriilor din orașele reședință de județ. Transportatorii nu au  primit  niciun leu pentru achiziția de autobuze, suportă integral achiziția de mijloace de transport”, a declarat Dan Leasă, prim-vicepreședintele COTAR, filiala Ilfov.

Sursa: Adevărul
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI