Transport din zona Bucureşti – Ilfov, reorganizat. Cât va costa o călătorie de 90 de minute cu transportul în comun

Transport din zona Bucureşti – Ilfov, reorganizat. Cât va costa o călătorie de 90 de minute cu transportul în comun
Transport din zona Bucureşti - Ilfov, reorganizat

Începând cu 1 august, întreg sistemul de transport din zona București – Ilfov va fi reorganizat, conform Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. De asemenea, reprezentanții instituției au precizat că au eliminat diferențele dintre liniile urbane, regionale și expres.

Modificări ale sistemului de transport

Modificări semnificative vor fi aduse sistemului de transport din zona București – Ilfov. Din indicativele autobuzelor vor fi eliminate literele, iar liniilor vor avea un indicativ format din trei cifre. De asemenea, și prețurile vor fi diferite.

Prima cifră a indicativului indică sugerează dacă este vorba despre o linie fostă urbană (cele care încep cu 1, 2 și 3), o fostă linie regională (cele care încep cu linia 4), o fostă linie expres (cifra 7), sau linii navetă cu caracter temporar (cele care încep cu cifra 6).

„Totodată, introducând conceptul de călătorie orară, TPBI vine încă o dată în sprijinul călătorilor şi le oferă posibilitatea transbordărilor multiple în acelaşi interval de timp, cu utilizarea unui singur titlu de călătorie (fără costuri suplimentare, aşa cum se întâmpla până acum, când plata era încasată pe călătoria cu un vehicul).

În acest fel, călătorii nu vor mai fi nevoiți să valideze două călătorii pentru o cursă scurtă, pentru că tranzita un capăt de linie. Un alt avantaj este integrarea cu metroul, în același interval oral, călătorul poate schimba modul de transport, fără costuri suplimentare.

Care sunt noile prețuri?

O călători de 90 de minute cu transportul în comun de suprafață va costa 3 lei. Un bilet Metrorex va costa 5 lei. Pentru această sumă, un călător poate beneficia de acces timp de 90 de minute în rețeaua de suprafață și de o călătorie cu metroul. Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar cel pentru suprafață și metrou pentru 24 de ore va costa 14 lei.

„Noutatea la abonamentele de 24 şi 72 de ore este că acestea vor fi exact 24 de ore, într-un interval de 72 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noţiunea de abonament „de zi” care, fiind achiziţionat, de pildă la ora 18:00, era valabil doar 6 ore din acea „zi””, explică reprezentanţii TPBI.

Abonamentul pentru o lună va costa 80 de lei, separat, pentru fiecare dintre cele două rețele. Pentru cel comun transport de suprafață și metrou va costa 140 de lei. Mai mult de atât, au fost introduse și abonamentele pentru 6 și 12 luni.

De exemplu, pentru 6 luni, prețul unui abonament este de 400 de lei, iar 700 de lei pentru cel comun transport de suprafață și metrou. Pentru 12 luni, prețul este de 700 de lei, iar 1.200 de lei pentru cel comun transport de suprafață și metrou.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI