Ce greșeli colosale faci în timpul dușului și după ce te speli? Există totuși câteva reguli de care trebuie să ții cont în timpul acesta pe care ți-l acorzi pentru a te curăța și răsfăța ca la carte. Care sunt cele 3 erori majore pe care le comiți când ești la duș? Dacă ești una din persoanele care se confruntă cu transpirația excesivă în acest scenariu, e nevoie să afli asta. Iată pașii corecți pentru activitatea preferată a unora!
Sunt mulți oameni care se confruntă cu transpirația excesivă în special în sezonul cald. Acest lucru se întâmplă și după ce faci duș, indiferent de câte ori pe zi ai face asta. Cu toate astea, rezultatul nu este fericit pentru unii.
Este nevoie să închizi ușa băii atunci când faci duș pentru că umiditatea din aer îți agravează problema. Al doilea pas este să ții cont că apa fierbinte în combinație cu faptul că folosești un prosop cu care te ștergi energetic îți crește temperatura corpului.
Este recomandat să tamponezi ușor cu un prosop de calitate pielea, după care să îl înfășori în jurul trupului și să lași toate zonele să respire și să se usuce câteva minute în mod natural. În timpul acesta îți reglezi și temperatura corpului.
Mai mult decât atât, pentru a scăpa de problema transpirației excesive după duș este nevoie lași apa din ce în ce mai rece la finalul procesului. Apa rece ajută la închiderea porilor și scade temperatura corpului.
Mai mulți specialiști au vorbit despre durata și numărul dușurilor. Aceștia au sugerat ca o astfel de activitate scurtă să fie redusă la sub 5 minute, iar oamenii să fie atenți la zonele care se murdăresc mai des sau au nevoie de puțin mai multă atenție și îngrijire.
Deși ai crede că este bine să faci des baie, un medic susține că activitatea ar fi dăunătoare pentru sănătate în anumite cazuri. Motivul?
Pielea ar avea nevoie de un echilibru atunci când vine vorba despre microorganisme și bacterii care se pot pierde la spălat, dar și de o peliculă de grăsime care ajută.
De asemenea, îmbăierea zilnică ar duce la mai multe probleme precum: o piele uscată și crăpată sau chiar mâncărimi și diferite iritații.
„Totuși, când este vorba de sănătate, nu este deloc limpede că dușul zilnic ar face prea multe. De fapt, un duș zilnic ar fi chiar dăunător pentru sănătate.”, a transmis doctorul Robert H. Shmerling, potrivit All Health.