Cât de des trebuie să te speli, de fapt. Ce au descoperit specialiștii în 2021

Cât de des trebuie să te speli, de fapt. Ce au descoperit specialiștii în 2021
Tot ce trebuie să știi despre igiena corporală

Mulți oameni preferă să facă duș de mai multe ori pe zi, mai ales dacă recurg la diferite activități sportive. Igiena personală este extrem de importantă, însă specialiștii au făcut o descoperire uluitoare în 2021. Aceștia au explicat cât de des ar trebui să se spele toată lumea, de fapt.

Descoperire nouă făcută de specialiști. Cât de des ar trebui să facă oamenii duș

Numeroase persoane vor să se spele de mai multe ori pe zi, așa că fac duș dimineața și seara, uneori chiar și mai des. Totuși, specialiștii au făcut o descoperire care o să le schimbe tuturor stilul de viață. Aceștia au explicat că practica nu este chiar așa de sănătoasă precum pare pentru mulți oameni.

O echipă de cercetători condusă de dr. Robert H. Shmerling, editor la Harvard Health Publishing, a demarat un studiu cu privire la cât este de benefic dușul făcut în fiecare zi. Specialiștii au dezvăluit că igiena personală ar fi legată de normele sociale, dar și de obiceiuri.

Oamenii preferă să facă duș zilnic pentru a avea parte de învigorarea de dimineață sau pentru a înlătura mirosul neplăcut sau transpirația căpătată în urma efortului fizic. Cercetătorii au precizat că este suficient ca majoritatea persoanelor să se spele de mai mult timp pe săptămână, dar nu în fiecare zi.

Ce au explicat experții despre îmbăierea zilnică

Mai mult, specialiștii au sugerat că durata dușului ar trebui să fie redusă sub 5 minute, iar oamenii ar trebui să fie atenți la zonele care se murdăresc mai des. Bineînțeles, cei care simt că au transpirat sau au un miros corporal neplăcut ar trebui să facă duș cât se poate de repede pentru a scăpa de neplăceri.

„Totuși, când este vorba de sănătate, nu este deloc limpede că dușul zilnic ar face prea multe. De fapt, un duș zilnic ar fi chiar dăunător pentru sănătate.”, a transmis doctorul Robert H. Shmerling, potrivit All Health.

Ce ar trebui să faci, de fapt

Pielea ar avea nevoie de un echilibru atunci când vine vorba despre microorganisme și bacterii care se pot pierde la spălat, dar și de o peliculă de grăsime pentru a se menține sănătoasă. Specialiștii au transmis că îmbăierea zilnică nu ar fi un obicei chiar așa de sănătos, ba chiar ar aduce multe probleme.

Te poți confrunta cu o piele uscată și crăpată dacă faci duș în fiecare zi, ba chiar și cu mâncărimi și diferite iritații. Bacteriile normale pot să fie ucise de săpunurile antibacteriene. Astfel, este bine să nu faci exces atunci când vine vorba despre igiena corporală.