Trăiește numai cu aer și ceai: care sunt argumentele absurde din spatele ”dietei”

Trăiește numai cu aer și ceai: care sunt argumentele absurde din spatele ”dietei”

În cazul în care trăiai cu impresia că ai auzit toate detaliile legate diete și regimuri alimentare, se pare că unii sunt de părere că-și pot lua din aer nutrienții necesari vieții.

Are doar 25 de ani, dar trăiește cu impresia că nu mai are nevoie de alimente solide pentru a fi în viață. Tânăra americancă se consideră ”breatharian”, un derivat din cuvânt breath, a respira în engleză. Ea își ia energia din exerciții de respirație, ceai și, ocazional, smoothie-uri de fructe, atât.

Numele ei este Audra Bear și locuiește în Minneapolis, Statele Unite ale Americii. Pretinde că a ajuns la aceste alegeri alimentare după ce a fost toată viața fascinată de sănătate, diete și o stare de bine. Este important de reținut că nu a inventat ea conceptul de ”breatharianism” și ”prana”. Din câte se pare, există foarte mulți oameni care îmbrățișează această ”dietă”. breatharian tipa

Ca referință, ”prana” pare să fie un fel de energie care există în atmosferă. Audra crede cu tărie că în momentul în care respirăm, nu tragem în plămâni doar oxigen, ci și”prana”. În viziunea breatharianilor, poți să-ți iei nutrienți din prana, cu condiția să faci anumite exerciții de respirație.

”Prana este al cuvânt pentru energie, care mai este cunoscută sub numele de Qi sau Chi. Este o forță dătătoare de viață care circulă prin și în jurul tuturor lucrurilor, este în aerul pe care îl respirăm, în razele soarelui, în natură, în conexiunile dintre oameni și toate vietățile. Este o energie puternică care are abilitatea să funcționeze ca și combustibil și să ne susțină pe noi ca oameni.”, este de părere Audra.

În mod previzibil, oamenii de știință și nutriționiștii o contrazic, dar acest detaliu este mai puțin relevant.  ”Nu există nicio dovadă științifică care să ateste că respiratul oferă nutrienți esențiali”, a avertizat un nutriționist care clasifică alegerea de viață făcută de Audra ca fiind ”dăunătoare” pentru organism.

Ea face 40 de minute de exerciții pe zi, bea ceaiuri și, din când în când, smoothies. A adoptat acest stil în urmă cu 8 luni și ai fi tentat să crezi că arată bine. Înainte de asta, era raw vegană. Medicii sunt de părere că nu ai cum să ai energie, fără o dietă diversificată și echilibrată, chiar și una care nu implică niciun fel de carne. breatharian dieta

Urmăriți Playtech.ro și pe