Traian Băsescu, veste tristă pentru români. Ce se va întâmpla în cel mai scurt timp: vor muri și mai mulți oameni

Traian Băsescu, veste tristă pentru români. Ce se va întâmpla în cel mai scurt timp: vor muri și mai mulți oameni

Traian Băsescu a făcut declarații îngrijorătoare despre pandemia de covid-19. Fostul președinte a criticat decizia autorităților privind deschiderea școlilor.

Traian Băsescu, veste tristă pentru români

Fostul șef al statului critică măsurile luate de autorități în contextul pandemiei. El a vorbit despre redeschiderea școlilor, dar și despre numărul mic al persoanelor care ți-au făcut vaccinul anti covid-19, el fiind unul foarte mic.

Politicianul a spus că redeschiderea școlilor ar putea însemna o nouă lovitură pentru România și că asta va duce la creșterea numărului de cazuri de covid-19.

„Poţi să dai o definiţie a prostului. Prostul e acela care face acelaşi lucru în aceleași condiţii şi aşteaptă un rezultat diferit.

În septembrie anul trecut, am deschis şcolile. Rezultatul a fost o explozie a pandemiei, cu cel mai mare număr de decese şi îmbolnăviri. N-am învăţat din acea întâmplat şi pe 8 februarie 2021 am deschis din nou. Rezultatul a fost un nou val de îmbolnăviri şi foarte multe decese.

Suntem acum într-una dintre consecinţele deschiderii şcolilor şi a relaxării care a apărut în februarie. Acum ne pregătim să facem noi nou aceeaşi eroare: să deschidem şcolile pe data de 4 sau 5 şi să vedem ce s-o întâmpla”, a declarat Traian Băsescu

Traian Băsescu prezice un noul val de cazuri covid-19

El a mai declarat că este o măsură nepotrivită din cauza faptului că profesorii nu sunt vaccinați, iar asta ar putea duce la înrăutățirea situației.

„Putem anticipa pe de acum ce se va întâmpla, în condiţiile în care avem corpul didactic şi personalul auxiliar nevaccinat, în condiţiile în care ministrul Cîmpeanu pentru perioada februarie-martie a pus tot în cârca lui Voiculescu.

Acum a avut timp să pregătească şcolile, să convingă personalul din învăţământ să se vaccineze.”, a mai spus Traian Băsescu.

În plus, spune fostul președinte, România nu poate asigura testarea elevilor măcar o dată pe săptămână. Din această cauză, țara noastră va fi lovită de un nou val de infectări, adică o rețetă sigură spre dezastru.

„Nu avem asigurată testarea copiilor măcar o dată pe săptămână, dar deschidem şcolile, ceea ce înseamnă că odată cu relaxarea care este firească de Paşte, mai deschidem şi şcolile şi vom avea din nou un val al pandemiei.”, a spus Băsescu.