Traian Băsescu, omagiu neașteptat adus Mioarei Roman. Nimeni nu se aștepta la asta tocmai de la el

de: Anca Lupescu
25 02. 2024

Trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost adus astăzi la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, iar mâine, 26 februarie, va avea loc slujba de înmormântare. Într-un moment de profundă durere pentru familie, prieteni și admiratori, Traian Băsescu a făcut un gest neașteptat, aducând un omagia celebrei profesoare și jurnaliste.

Traian Băsescu, omagiu pentru Mioara Roman

Chiar dacă în trecut Traian Băsescu a fost cel care a evacuat-o pe Mioara Roman din casa din Primăverii, Traian Băsescu a trimis o coroană de zambile albe la priveghi, aducându-și respectul și prezentându-și condoleanțele familiei.

Vezi și: Mioara Roman nu mai este printre noi

„Cu respect, Traian Băsescu”, este mesajul discret, dar plin de sensibilitate, trecut pe coroana de flori, care a fost așezată lângă celelalte aranjamente florale, aduse de cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu Mioarei Roman.

Gestul surprinzător al fostului președinte nu a trecut neobservat, atrăgând atenția asupra unei laturi mai puțin cunoscute a personalității sale publice. 

Traian Băsescu a vrut să își exprime respectul față de fosta soție a premierului Petre Roman, o figură de marcă în România, respectată jurnalistă și profesoară.

Vezi și: Cum a murit Mioara Roman, de fapt. Oana Roman a dat detaliile tulburătoare despre cauza morții: ‘Așa cum și-a dorit’

În ciuda unui trecut care a cuprins momente dificile, gestul lui Traian Băsescu la priveghiul Mioarei Roman vine ca un omagiu pentru familia Mioarei Roman, care trece acum printr-un mare impas.

Fostul președinte a evacuat-o pe Mioara Roman din casă

Mioara Roman și fiica ei, Catinca, au fost obligate să părăsească vila de protocol din Primăverii, situată pe strada Gogol la numărul 2, unde au locuit timp de aproape 22 de ani.

Vezi și: Cum a reacționat Mioara Roman când a văzut că Petre Roman apare la televizor, la Revoluție: ”Nu se poate să-mi faci așa ceva!”

Decizia evacuării a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 în 2012, în timpul mandatului lui Traian Băsescu în funcția de președinte al României.

La momentul evacuării, Mioara Roman și-a luat rămas bun cu lacrimi în ochi de la vila din Primăverii. Echipa RA-APPS a încărcat toate bunurile lor în doar două ore, folosind 12 mașini.

Când Băsescu a avut parte de același tratament după ce instanța l-a declarat colaborator al Securității, Oana Roman a declarat că s-a făcut dreptate. 

„Știu că o să se comenteze mult ce spun eu acum. Zilele astea, mama a fost nu știu dacă fericită, dar împăcată că există un Dumnezeu, a făcut dreptate! A suferit pe nedrept foarte mult pentru ceva ce nu merita.

Vezi și: Reacția lui Petre Roman după moartea Mioarei Roman: ‘Mă întorc în țară, era o femeie foarte puternică’

Cine i-a făcut rău mamei nu a avut parte de casa aia! Nu știu dacă e o satisfacție. Eu mă bucur că ea în timpul vieții a reușit să vadă că, până la urmă, nu a fost nedreptățită până la capăt. Noi nu am dorit niciodată răul nimănui, sincer! Când faci niște lucruri, făcând rău altora există șansa ca într-o zi să ți se întoarcă.

Mama a fost evacuată în 24 de ore dintr-o casă pentru care înainte îi făcuseră chiria 6 000 de euro, și-au bătut joc de ea, au făcut procese, au terorizat-o, au hărțuit-o pentru că voiau fix acea casă și nu alta!”, a spus Oana Roman la acea vreme.