Traian Băsescu o toarnă pe Viorica Dăncilă. Ce sfat îi dă președintelui Klaus Iohannis

Traian Băsescu o toarnă pe Viorica Dăncilă. Ce sfat îi dă președintelui Klaus Iohannis
Traian Băsescu: "Iohannis nu are dreptul să semneze remanierea fără aprobarea Parlamentului"

Traian Băsescu a vorbit despre refuzul președintelui României de a semna remanierea Guvernului, la cererea premierului Viorica Dăncilă. Fostul șef de stat îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să nu semneze și să facă plângere penală la Parchetul General.

Traian Băsescu: „Iohannis nu are dreptul să semneze remanierea fără aprobarea Parlamentului”

Klaus Iohannis a respins cele 6 propuneri de miniștri făcute de Viorica Dăncilă și i-a cerut să meargă în Parlament cu o solicitare de validare a guvernului.

„Doamnă prim-ministru, vă spun acum direct și public: trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului României cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastră! Altfel, lucrurile nu se pot rezolva. Această nouă solicitare, pe care o refuz, vine cu o noutate. Este cras neconstituțională, fiindcă, între timp, este foarte clar și s-a anunțat și public, și în scris, că ALDE a părăsit coaliția de guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

După ce șeful statului a anunțat că respinge remanierea propusă de Dăncilă, Traian Băsescu l-a îndemnat să facă plângere penală la Parchetul General.

„Dăncilă poate rezista oricât, mai ales dacă nu se duce în Parlament, să primească votul. Va funcționa după modul Dăncilă, va trebui s-o înghițim și pe asta. Nu există în Constituție o sancțiune pentru un premier care are un Guvern incomplet. Este un abuz pe care îl face premierul. Ce face acum este o atitudine borfășească.

Nu poți să nu respecți prevederile constituționale. Nu știu cine o sfătuiește, dar este responsabilă în fața legii. Președintele încalcă Constituția dacă semnează. Nu are dreptul să semneze remanierea fără aprobarea Parlamentului. Cred că președintele va fi obligat la instituțiile statului. De exemplu, la Parchetul General, care să constate și să trimită în instanță un dosar prin care să se spună că Dăncilă uzurpă puterea de stat în România. Președintele trebuie să-i facă plângere penală”, a spus Băsescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI