Traian Băsescu, jignire fără precedent la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu: „E o lipitoare”

de: Claudiu Surmei
17 10. 2019

Traian Băsescu i-a criticat pe liderii ALDE și Pro România după ce aceștia au declarat că nu vor Partidul Mișcarea Populară (PMP) în noul Guvern. Fostul președinte al României i-a luat în colimator pe Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta și Kelemen Hunor. Despre liderul ALDE a spus că este „o lipitoare clientelară.”

Traian Băsescu îi critică pe Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta

„Discutăm de o mare ticăloșie. Și Tăriceanu, și Ponta și Hunor au sprijinit căderea PSD. După ce s-au văzut cu dărâmarea guvernului, își văd de interesele proprii. Este evident că Ponta a participat la această demolare, pentru că a avut ca obiectiv să capaciteze tot PSD-ul sub bagheta lui. El și-a făcut niște interese.

Pe urmă Tăriceanu, tipul de lipitoare clientelară. A participat și acum așteaptă o ciosvârtă pentru cei din spatele lui. Ai pus țara în instabilitate și ai lăsat-o așa. Nu faci decât să fii un ticălos de politician. Exact garnitura care a dărâmat trebuia să fie garnitura care să guverneze acum.

Partidelor lui Tăriceanu, lui Ponta le stă în gât PMP. Nu este un obiectiv al PMP să meargă la guvernare, ci consideră că este o obligație să pună un guvern. PMP are o garnitură pentru a fi util într-o eventuală guvernare”, a declarat Traian Băsescu.

Declarațiile fostului președinte al României au fost făcute în contextul în care liderii ALDE și Pro România au declarat că nu vor ca PMP să facă parte din noul Executiv.

„Nu cred că putem, de exemplu, vota un Guvern care să îl aibă pe Petrov, informatorul Securității, mă refer la Băsescu, pentru că noi credem că rolul lui Băsescu e oriunde, dar nu la guvernare. Am văzut în ultimele zile chiar și intenția celor de la partidul lui Băsescu să intre la guvernare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.