Traian Băsescu, avertisment pentru români: “Va urma un alt virus pandemic”

Traian Băsescu, avertisment pentru români: “Va urma un alt virus pandemic”
Traian Băsescu, avertisment pentru români

Traian Băsescu vine cu un avertisment crunt pentru români. Fostul președinte al României susține că pandemia de coronavirus nu va fi singura situație grea prin care vom trece, pentru că un alt virus își va face apariție.

Traian Băsescu, avertisment pentru români

Traian Băsescu susține că pandemia nu va trece cu ușurință, astfel că românii trebuie să se obișnuiască să fie mereu precauți. Mai mult decât atât, fostul șef al statului a subliniat că o altă criză sanitară va veni peste 2-3 ani și vom „ajunge iar să ne fericm de colegii de birou, de vecini, de frați, de prieteni.” Fostul președinte adaugă că nimic nu va mai fi la fel odată cu răspândirea COVID-19. Acesta crede că dacă „ne iluzionăm că după una două luni, viaţa noastră va reveni la normalul de dinaintea epidemiei/pandemiei COVID-19 – Niciodată.”

Traian Băsescu indică faptul că drama globală care a început în China și a cuprins tot globul este o posibilă tragedie a viitorului care ne așteaptă. În timpul acesta, sursa citată declară că măsurile de distanțare socială, măștile, mânușile, pentru copii și oameni maturi, vor rămâne principalul mod de a ne apăra. Cei care vor deveni în timp un risc sunt, însă, asimptomaticii, care „vor fi identificați la un moment dat.”

Traian Băsescu, avertisment pentru români
Traian Băsescu, avertisment pentru români

„Drama prezentului este o posibilă tragedie a viitorului”

„Drama globală care a început în China şi a cuprins tot globul, înainte de a fi o dramă a prezentului este mai degrabă o posibilă tragedie a viitorului care ne aşteaptă. Cred eu că, aşa cum oamenii evoluează şi viruşii ucigaşi ai viitorului evoluează şi sunt deja în proces de elaborare în natură. O natură pe care noi oamenii am transformat-o fără voia ei, iar la rându-i natura a încetat să mai fie un prieten al pământenilor. Probabil 2 – 3 ani până când va exista un vaccin pentru fiecare cetăţean al globului, măsurile de distanţare socială, măştile, mănuşile, pentru copii şi oameni maturi vor rămâne principalul mod de a ne apăra. Asimptomaticii vor fi identificaţi la un moment dat ca fiind riscul major la sănătatea celor din jur”
Traian Băsescu (Sursa: Facebook.com)