Traian Băsescu, atac dur la adresa lui Raed Arafat. Ce semnal de alarmă a lansat fostul președinte al României

Traian Băsescu, atac dur la adresa lui Raed Arafat. Ce semnal de alarmă a lansat fostul președinte al României
Traian Băsescu critică dur structurile implicate în actuala criză.

Criza acută prin care trece România în acest moment este una fără precedent. Autoritățile par a nu mai face față, iar politicienii critică din ce în ce mai dur deciziile acestora. Traian Băsescu critică dur structurile implicate în actuala criză. Printre cei vizați de fostul președinte este și Raed Arafat, Secretarul de Stat din Ministerul de Interne.

Traian Băsescu critici dure la adresa lui Raed Arafat

În ultima perioadă Secretarul de Stat, Raed Arafat, a fost cel mai vizibil în presă și în fața opiniei publice. Mai ales prin conferințele de presă susținute pe marginea actualei situații de criză. Este cunoscut faptul că Traian Băsescu și Raed Arafat au un istoric al divergențelor, încă de pe vremea când Băsescu era președinte. Se pare că această situație nu a trecut nici astăzi, de aici și reacțiile dure ale fostului președinte la adresa lui Arafat.

”În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI şi mijloacele de transport destinate bolnavilor aflaţi în situaţie critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme. Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur şi simplu la uciderea a şase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea”, spune Băsescu. conform Mediafax.

”Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză”

Traian Băsescu critică în termeni duri prestația Secretarului de Stat și în declarațiile date este clar faptul că l-ar dori scos din ecuația guvernamentală, lucru care nu i-a ieșit nici pe vremea când conducea destinele României. Ultimele declarații semante de Traian Băsescu îl pun într-o lumină proastă pe șeful Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În viziunea lui Traian Băescu instituția este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activităţii ”eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă”. În schimb deciziile lui Arafat, în viziunea fostului președinte, nu sunt cele ale unui specialist.

”Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu. Sau pentru funcţia de purtător de cuvânt şi de imagine tv. (…) Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză. Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator.

Ultimele declarații semante de Traian Băsescu îl pun într-o lumină proastă pe șeful Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Traian Băsescu și Raed Arafat au un istoric al divergențelor, încă de pe vremea când Băsescu era președinte.

Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză. Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l ministrul culturii, ministrul lucrărilor publice, director de investiţii la ISU, director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă. Nu-ţi vreau răul doctore”, mai scrie Băsescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI