Traian Băsescu a început lupta pentru vila de la RA-APPS din care a fost evacuat. Mutarea lui de ultimă oră

Traian Băsescu a început lupta pentru vila de la RA-APPS din care a fost evacuat. Mutarea lui de ultimă oră
Traian Băsescu vrea să își ia vila înapoi.

Traian Băsescu a început lupta pentru vila de la RA-APPS. Fostul șef al statului a fost evacuat din imobil în urmă cu ceva timp. Bărbatul își vrea înapoi locuința, așa că este dispus să lupte oricât ar fi nevoie pentru ea. Fostul președinte a beneficiat ilegal de acest bun preț de șapte ani. Cel din urmă vrea înapoi toate privilegiile de care s-a bucurat ani la rând până să fie declarat oficial colaborator al securității.

Traian Băsescu se luptă pentru vila de la RA-APPS: ce le cere magistraților acum?

Traian Băsescu își vrea înapoi privilegiile de care a beneficiat ilegal preț de șapte ani. Acesta a avut parte o lovitură dură după ce a fost declarat oficial colaborator al securității. Fostul șef al statului este așteptat astăzi la Curtea de Apel București, unde a fost chemat în judecată după ce a fost evacuat din locuința pe care a primit-o în anul 2015.

Cel din urmă își vrea înapoi casa primită de la stat și susține că acuzațiile primite sunt false. Băsescu are acum un proces la Curtea de Apel București. Mai exact, este vorba despre o acțiune deschisă de el în data de 28 iunie 2022 prin care a chemat în fața magistraților Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

Acesta vine cu o mutare neașteptată și solicită autorităților anularea notificării prin care a fost somat să elibereze vila din Gogol. Locuința a fost primită în calitatea sa de fost președinte. De asemenea, el a pierdut și cabinetul de fost oficial care i-a fost repartizat într-un bloc RA-APPS din strada Mihai Eminescu.

,,N-am obligaţia să-i dau altceva”

Traian Băsescu a cumpărat rapid un apartament după ce a fost evacuat. Amintim că pe data de 23 martie a.c. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelul făcut de Traian Băsescu la decizie Curții de Apel și a stabilit astfel că fostul șef de stat a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia a fost definitivă.

Bărbatul a avut 60 de zile din acel moment să elibereze vila de protocol din Primăverii, aflată pe strada Gogol. Legea arată că foștii oficiali nu mai au dreptul să beneficieze de locuințe de protocol dacă au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securității, așa cum este cazul bărbatului care a ocupat funcția de președinte în perioada 2004-2014.

„Ştiţi ceva, un stat care-şi batjocoreşte foştii preşedinţi n-are decât să fie tratat de foştii preşedinţi cum îi tratează el. Aşa că ce-mi dă statul am să-i dau şi eu, n-am obligaţia să-i dau altceva”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea Plus.

Urmăriți Playtech.ro și pe