Traian Băsescu a fost întrerupt în Parlamentul European. Ce a putut să spună despre Putin și alți lideri europeni

Traian Băsescu a fost întrerupt în Parlamentul European. Ce a putut să spună despre Putin și alți lideri europeni
Traian Basescu, intrerupt in Parlamentul European, in timpul discursului

Traian Băsescu a fost întrerupt în Parlamentul European atunci când citea o listă cu foști oficiali europeni care au lucrat pentru Rusia. Ce a putut să spună despre Vladimir Putin și alți lideri europeni, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Lui Traian Băsescu i-a fost tăiat microfonul în timpul discursului din Parlamentul European. De ce?

Traian Băsescu, fostul președinte al României, actual europarlamentar, a fost întrerupt în Parlamentul European atunci când citea o listă cu foști oficiali europeni care au lucrat pentru Rusia.

Microfonul lui Traian Băsescu a fost oprit în timp ce pronunța numele unor foști lideri europeni care ar colabora cu Rusia, în timpul unei dezbateri în Parlamentul European despre influența lui Vladimir Putin în blocul comunitar.

Traian Băsescu a depășit timpul alocat

Șeful de ședință i-a tăiat microfonul lui Traian Băsescu, deși acesta nu terminase discursul, pentru depășirea timpului alocat. Astfel, Traian Băsescu a pronunțat în Parlamentul European foști șefi de guvern din Germania, Italia sau Finlanda.

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful …”, a spus europarlamentarul Traian Băsescu înainte ca Rainer Wieland să îi oprească microfonul pe motiv că ar fi depășit timpul acordat.

Traian Băsescu și-a continuat discursul

Traian Băsescu a continuat să vorbească și după ce i s-a tăiat microfonul, fiind aplaudat din sală de câțiva colegi. De asemenea, șeful de sală l-a rugat să păstreze ordinea.

„Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, a strigat Rainer Wieland după ce l-a întrerupt pe fostul preledinte al Romîniei.

Traian Băsescu, colaborator al Securității

Pe de altă parte, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

La scurt timp după publicarea deciziei, fostul șef de stat a anunțat pe pagina sa de Facebook că se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEO).

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, scria Traian Băsescu pe pagina sa socială, la sfârșitul lunii trecute.