Ion Iliescu, totul despre întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a. Ce l-a marcat pe fostul preşedinte al României

Ion Iliescu, totul despre întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a. Ce l-a marcat pe fostul preşedinte al României
A luat sfârșit Epoca Elisabetană!

Ce spune Ion Iliescu despre întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a? Unul din cei mai longevivi monarhi europeni a încetat ieri din viață. Astfel, ia sfârșit Epoca Elisabetană a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Timp de 70 de ani, Regina Elisabeta a II-a a condus statul britanic, cu toate suișurile și coborâșurile sale. Printre cei care au vorbit de împortanța suveranului în istoria mondernă a Europei, se numără și fostul președinte Ion Iliescu, acesta povestind totul despre întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a, și despre ce l-a marcat pe fostul preşedinte al României.

A luat sfârșit Epoca Elisabetană!

Ieri, pe 8 septembrie, într-o zi extrem de importantă pentru toată suflarea creștină a lumii, Regina Elisabeta a II-a pleca într-o altă lume. Totul parcă a fost plănuit în cel mai mic detaliu. Hărăzită de Divinitate în acest rol, dispariția sa venea într-o zi sfântă. În ziua Nașterii Maicii Domnului. Cerul britanic avea să fie umplut de un curcubeu, la câteva minute după ce drapelul de la Buckingham intra în bernă.

Întreaga suflare britanică și din Commonwealth deplânge moartea suveranei, iar cancelarii europene și-au trimis mesajele de condoleanțe. Funerariile regale vor avea loc pe 19 septembrie la Westminster Abbey. Capetele încornate rămase vor participa, alături de șefii de stat, la funerarii.

Ce spune Ion Iliescu despre întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a

După evenimentele din Decembrie 1989, Ion Iliescu devenea primul președinte al României democratice. Deși controversat, și cu multe necunoscute, Iliescu avea să devină exponentul unei noi Românii, cu aspirații și năzuințe democratice. Așa se face că, la invitația Casei Regale, Ion Iliescu avea să ajungă față-în-față cu Suverana Marii Britanii, despre care fostul lider declară:

„Am avut ocazia să o cunosc şi să discut cu Regina, dincolo de constrângerile protocolului. O personalitate puternică, deschisă către problemele care dominau agenda publică, şi cu simţul umorului.

Şi care nu a uitat o clipă de interesele ţării al cărui şef de stat era! Păstrez o amintire puternică întâlnirii din 2004, în cadrul vizitei private în Marea Britanie, când Regina a oferit un dejun privat, la care a participat şi marea noastră balerină Alina Cojocaru”, subliniază Ion Iliescu.

Cele scrise de fostul președinte au fost publicate pe pagina acestuia. Tot aici Iliescu a publicat și mesajele de condoleanțe trimise Casei Regale și poporului britanic.

Reamintim că Suverana a încetat din viață, la 96 de ani, după șapte decenii de stat pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii. În urma decesului Reginei, Prințul Charles va prelua tronul, devenind astfel Regele Charlss al III-lea.

Urmăriți Playtech.ro și pe