28 ian. 2024 | 07:47

Traian Băsescu a fost internat de urgență la spital. În ce stare se află fostul președinte

Politică
Traian Băsescu a fost internat de urgență la spital. În ce stare se află fostul președinte
Fostul președinte se confruntă cu probleme de sănătate. Foto: facebook

Fostul președinte al României Traian Băsescu, în vârstă de 72 de ani, a ajuns pe mâinile medicilor. El a fost internat Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ din București. Cu ce probleme de sănătate se confruntă?

Traian Băsescu a fost internat de urgență la spital

Vineri seară, 26 ianuarie 2024, Traian Băsescu a ajuns de urgență la spital și a fost internat la secția de Infecțioase de la Spitalul Universitar de Urgență Militar. Fostului lider urmează să i se facă analize mai amănunțite și va urma un tratament pentru afecțiunea de care suferă, notează Gândul.

În 2020, surse din preajma fostului lider declarau că el ar fi suferit un accident vascular cerebral (AVC), iar starea lui era un gravă. A și fost operat de urgență, dar la spitalul Charles de Gaulle din Paris.

Citește și: Traian Băsescu revine în public după ce a stat mulți ani în umbră. Ce va face fostul președinte care astăzi împlinește 72 de ani

Fostul președinte a suferit mai multe operații în trecut

„Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, mărturisea ulterior Traian Băsescu.

În plus, Traian Băsescu ar mai avea și alte probleme de sănătate, unele legate și de plămâni. Reamintim faptul că în 2022, fostul președinte al țării a fost internat la Bruxelles după ce i s-a făcut rău. Atunci, el a fost diagnosticat cu bronhopneumopatie cronică și insuficiență respiratorie.

Istoricul medical al lui Băsescu este unul amplu! În 2006, el a suferit o operație de hernie de disc la Viena, dar și o intervenție la nivelul tiroidei, în 2007.

Citește și: Cum l-a umilit Traian Băsescu pe Serghei Mizil. ”Ne-a închis în toaletă la o nuntă, și pe mine, și pe Ciutacu!”

S-a retras din viața publică

După ce s-a retras din poziția de președinte al țării, Traian Băsescu s-a retras și din atenția publicului larg, preferând să stea departe de activitățile politice din țară. A activat – și continuă să activeze – ca și europarlamentar. A putut fi urmărit de câteva ori susținând discursuri publice pe teme precum energia.

În 2022, justiția românească a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În plus, fostul președinte a rămas fără locuința de protocol și SPP și, în plus, și-a pierdut toate privilegiile de care beneficia dată fiind poziția lui în stat.

Acuzat că a colaborat cu Securitatea

Prezent în sala de judecată, fostul lider a negat că i s-ar fi alocat un nume conspirativ, subliniind că rapoartele sale sunt semnate „căpitan Traian Băsescu”.

Din documentele prezentate de CNSAS în fața magistraților, Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe.

„Nu am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ. Nu am semnat un angajament în care să-mi fie introdus şi un nume conspirativ. Nu am ştiut că Contrainformaţiile Militare sunt Securitatea. Am crezut că e un serviciu al Ministerului Apărării Naţionale”, s-a apărat fostul președinte Băsescu.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro