Tragedie pe Dunăre. O barcă încărcată cu nouă persoane s-a răsturnat, iar unul dintre membrii este de negăsit. Ce au descoperit oamenii legii despre barcagiu

Tragedie pe Dunăre. O barcă încărcată cu nouă persoane s-a răsturnat, iar unul dintre membrii este de negăsit. Ce au descoperit oamenii legii despre barcagiu
Barcă răsturnată pe Dunăre, în Corabia

Situație disperată pe Dunăre după ce o barcă supraîncărcată s-a răsturnat. Potrivit primelor informații, un tânăr de 21 de ani este căutat de scafandri, în timp ce restul persoanelor sunt în afara oricărui pericol.

S-a urcat băut în barcă

Din nefericire, prima persoană care a pus în pericol viața tuturor a fost barcagiul, care a fost găsit după producerea evenimentului tragic cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un tânăr de 21 de ani a fost căutat mai multe ore de scafandri, dar până acum nu sunt noutăți legate de identifcarea tânărului.

O altă greșeală făcută de cei nouă bărbați este aceea că barca era supraaglomerată, ea având locuri disponibile doar pentru patru persoane, un motiv clar penru care s-ar fi produs răsturnarea.
Accidentul s-a petrecut în zona portului Corabia, din județul Olt, toți pasagerii fiind localnici. Cu excepția bărbatului pierdut, restul pasagerilor sunt teferi, doar unul având nevoie de îngrijiri speciale.

“Din primele verificări, s-a constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat. În barcă se aflau nouă persoane, toate din oraşul Corabia. Opt din cele cele persoane au ieşit singure la mal, conştiente.

Cea de-a noua persoană este un tânăr, de 21 de ani, care, în urma evenimentului, nu a fost găsit. Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orăşenesc Corabia”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

În acest moment, polițiștii fac verificări pentru a afla cauza exactă a accidentului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a transmis că pentru căutarea tânărului au fost mobilizate mai multe resurse, printre care, pompierii de la Garda Vişina şi Detaşamentul Caracal, care au intervenit cu trei autospeciale pentru prima intervenţie și cu două bărci cu motor, două echipaje SMURD şi o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare.

Adolescent de 15 ani, găsit decedat în Dunăre

În urmă cu două săptămâni, un tânăr de 15 ani încerca să se răcorească în Dunăre, aproape de localitatea Nufăru, atunci când din cauza curenților puternici nu a mai ieșit la suprafață. Din păcate, scafandrii l-au căutat mai multe ore, iar ulterior, a fost găsit trupul neînsuflețit al acestuia.

„În jurul orei 19.15, misiunea de căutare a persoanei dispărute în Dunăre pe raza localităţii Nufăru s-a încheiat. Băiatul în vârstă de 15 ani a fost găsit la aproximativ 50 m în aval, circa 8 m adâncime şi la 30 m de mal, faţă de locul producerii nefericitului eveniment”, a precizat ISU Tulcea, potrivit Agerpres.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI