Tragedie pe A1 în această dimineață. Un autocar cu 44 de pasageri, cuprins de flăcări în Sibiu

Tragedie pe A1 în această dimineață. Un autocar cu 44 de pasageri, cuprins de flăcări în Sibiu
Autocar din Franța, cuprins de flăcări pe A1

Un incendiu petrecut în această dimineață a fost la un pas să se transforme într-o tragedie națională. Un autocar plin cu pasageri, care venea din Franța, a fost mistuit de flăcări în zona Sibiu. La fața locului s-au mobilizat mai multe autospeciale de stingere cu apă.

În ce stare se află călătorii

Autocarul care venea din Franța se afla la kilometru 276, pe sensul Sebeș către Sibiu, atunci când pompierii din cadrul Stației Miercurea Sibiului și Punctului de lucru Săliște au fost solicitați să intervină de urgență pentru Stingerea unui incendiu. Evenimentul nefericit a avut loc în jurul orei 05:00, imediat după producerea unui scurtcircuit.

La fața locului s-au prezentat pompierii cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD.

“Incendiu autocar pe autostrada A1, km 276, sensul de mers Sebeş – Sibiu, fără victime. În jurul orei 5,00, pompierii militari din cadrul Staţiei Miercurea Sibiului şi Punctului de lucru Sălişte au fost solicitaţi să intervină de urgenţă pe autostrada A1, km 276, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocar ce transporta circa 44 de pasageri.

La faţa locului s-au mobilizat 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj SMURD. Pasagerii s-au autoevacuat înainte de sosirea forţelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina, potrivit Agerpres.

Flăcările au curprins tot autocarul

Potrivit sursei menționate, toți pasagerii au reușit să se autoevacueze, neexistând victime, ci doar pagube materiale. Autocarul a ars în totalitate, făcându-se scrum. Din fericire, pompierii au ajuns la timp pentru a reuși să salveze remorca autocarului în care se aflau bagajele pasagerilor.

“La faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autocarul. A ars autocarul în totalitate, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

A fost salvată remorca acestuia, care conţinea bagajele pasagerilor. Din informaţiile primite de la faţa locului, autocarul se întorcea din Franţa”, a precizat Alina Voina.

În urma tragediei, circulația pe A1 a fost blocată pe un sens de mers.

Vezi imagini de la fața locului în galeria foto.

Imagini video cu puternic impact emoțional (Sursa Realitatea.NET)

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI