06 apr. 2022 | 09:22

Tragedie într-un liceu din Botoșani. Un elev si-a dat foc în timpul orelor de curs. Ce dramă ascundea adolescentul

News
Tragedie într-un liceu din Botoșani. Un elev si-a dat foc în timpul orelor de curs. Ce dramă ascundea adolescentul
Elev incendiat, transportat de urgență la spital cu arsuri Foto: monitorulbt.ro

Necazurile se țin lanț în toată lumea, iar ca și cum nu ar fi de ajuns războiul care are loc în țara vecină, România se confruntă și cu tragedii naționale, printre care sinucideri, crime, accidente și alte evenimente teribile. Un eveniment șocant a avut loc, luni după-amiază, la un liceu din Botoșani, acolo unde un elev de 17 ani și-a dat foc.

Cum s-a petrecut evenimentul cumplit

Un elev, în vârstă de 17 an, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi, a fost victima unui eveniment incert până în acest moment. Totul a pornit de la un spray inflamabil, destinat curățării tablei magnetice care se afla în clasă.

Acesta ar fi luat sprayul pentru a-și curăța banca înscrisă cu marker, iar la un moment dat, adolescentul și-ar fi scos o brichetă pe care o folosea deseori la fumat. Se pare că profesoara de tehnologie care ar fi trebuit să fie în clasă la acea oră, ar fi lipsit pentru câteva minute pentru a rezolva câteva probleme administrative în școală. Potrivit cadrului didactic, băiatul suferea de retard mintal, iar afirmațiile sale pot să nu fie 100% reale.

„Am fost un pic ieşită în curtea şcolii, pentru că aveam de rezolvat un proiect de finanţare, era o problemă urgentă. Cât am fost ieşită la seră au venit directoarea adjunctă și agentul de pază, era liniște. La un moment dat mi-a zis femeia de serviciu să vin repede. Când am intrat, o parte dintre băieți fugiseră, iar apoi am văzut că unul era ars.

După ce am chemat salvarea, am întrebat pe colegi ce s-a întâmplat și mi-au spus că el a făcut-o. Nu știu pe cine să cred, camere de supraveghere nu avem. Până să vină salvarea, el striga mi-au dat foc, mi-au dat foc.

Problema este că acest copil este cu CES (n.r., copiii cu nevoi educaționale speciale), are retard mintal, are multe probleme. Nu poți să-ți dai seama dacă realitatea lui are vreo treabă cu realitatea mediului înconjurător”, a spus profesoara Mihaela Ştefănucă, potrivit monitorulbt.ro.

Declarațiile victimei, opuse de cele ale colegilor

Potrivit profesoarei, care este și directoarea școlii, elevii au povestit că băiatul se dăduse cu spray, iar în momentul în care colegii săi au încercat să-i smulgă bricheta din mână, s-a produs scânteia. Băiatul a suferit arsuri majore, pe 20% din supafața corpului. În acest moment, starea adolescentului este stabilă.

Din păcate, viața elevului pare să nu fie una ușoară, astfel că acesta are probleme mentale, în timp ce mama sa este grav bolnavă. Copilul era îngrijit de tatăl său, care muncea cu ziua prin vecini pentru a-și putea susține băiatul la școală. Acesta a povestit că fiul său a avut multe probleme la școală din cauza handicapului de care suferă, fiind victima bullying-ului.

„E ars în zona gâtului și a pieptului. Copiii îl învață ce să facă, iar el face, dacă are probleme. Ce spun copiii, el face, execută, iar apoi ei dădeau vina pe el. Acum este stabil. Îl mai băteau colegii înainte, l-au umplut de câteva ori de sânge. În ultimul timp se înțelegea mai bine cu colegii.

Nu l-am văzut pe copil încă. Mă duc la Iași peste o zi, două, pentru că nu stau prea bine cu banii”, a povestit cu ochii în lacrimi Mihai Rădeanu, tatăl băiatului, potrivit sursei citate.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro