Tragedie în lumea muzicală. Cântărețul Nick Kamen, făcut celebru de Madonna, a murit

Tragedie în lumea muzicală. Cântărețul Nick Kamen, făcut celebru de Madonna, a murit
Nick Kamen a trecut de la reclame la blugi la marile scene ale lumii

În anii 80 muzica pop a devenit un mod de a trăi pentru tânăra generație a acelor vremuri. Printre cei care aveau să se lanseze atunci era și un tânăr, brunet, și cu o voce inconfundabilă. Celebra Madonna a văzut în el star-ul care ar putea deveni și i-a întins o mână de ajutor. Nick Kamen a reușit să intre cu dreptul atunci în lumina reflectoarelor.

De la reclame la blugi la marile scene ale lumii

Nick Kamen, pe numele real Ivor Neville Kamen, a devenit faimos într-o reclamă de blugi. Cu un corp de invidiat, Nick Kamen avea să atragă atenția imediat. Reclama carea avea să-l facă celebru avea și o coloană sonoră, la fel de celebră. ”I Heard It Through The Grapevine”, de la Marvin Gaye, a contribuit la creșterea vânzărilor companiei și la transformat într-un sex-simbol instant.

De asemenea, a atras atenția reginei pop, Madonna, care a declarat atunci BBC-ului că a fost cucerită de „carisma” și „vocea frumoasă” a lui Nick Kamen. Madonna la contactat apoi pe Kamen și i-a propus să înregistreze ”Every Time You Break My Heart”. Era vorba de o piesă de synth-pop rămasă din al treilea album de studio ”True Blue”.

Madonna a participat la înregistrare, făcând vocea a doua în piesă. Remix-ul piesei ”Each Time You Break My Heart” a ajuns, de asemenea, pe locul 5 în topul Billboard’s Dance Club Songs în mai 1987. A petrecut 11 săptămâni în top.

Piesa înregistrată de Nick Kamen a atins locul 16 în clasamentul pop al Marii Britanii, dar a ajuns pe primul loc în Italia. A reușit să revină în topurile de specialitate în Italia cu ”Tell Me”, din 1988, la care Madonna a colaborat din nou. Ulterior avea să ajungă pe locul 1 în Austria și Suedia cu ”I Promised Myself” în 1990.

Nick Kamen a decedat la 59 de ani

După o carieră de succes la finele anilor 80, începutul anilor 90, Nick Kamen s-a retras din lumea muzicii. Nu a mai apărut la concerte, dar a rămas în spate, ca producător, ajutând și alți tineri artiști să se afirme. Conform BBC, s-a confimat faptul că modelul și cântărețul Nick Kamen a murit la vârsta de 59 de ani. Cauza exactă a morții sale nu a fost încă clarificată.

Vedeta născută în Essex era cunoscută pentru apariția într-o reclamă din 1985 la celebri blugi Levi filmată într-o spălătorie. Cariera sa muzicală a atins punctul culminant în anul următor cu un hit de top cinci, ”Every Time You Break My Heart”, co-scris de Madonna.

Prietenul și colegul său cântărețul Boy George a scris un mesaj emoționant, descriindu-l pe Kamen drept „cel mai frumos și mai dulce om”. Madonna, cea care i-a lansat de fapt cariera, i-a adus un omagiu colaboratorului ei miercuri, cu imagini ale celor doi și coperta ”Every Time You Break My Heart”.

„Îmi frânge inima să știu că ai dispărut. Ai fost întotdeauna un om atât de dulce și am suferit prea mult.

Sper că ești mai fericit oriunde te-ai afla, Nick Kamen.”, a scris Madonna pe site-urile sale sociale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI