Tragedie în Iași. Fetiță de doi ani, în comă după ce a fost bătută cu bestialitate de mama sa. Cum i-a mințit femeia pe medici

Tragedie în Iași. Fetiță de doi ani, în comă după ce a fost bătută cu bestialitate de mama sa. Cum i-a mințit femeia pe medici
Fetiță din Iași, în comă

Un caz halucinant a avut loc în Iași, după ce o mamă s-a prezentat de urgență cu fetița sa de doi ani la spital. Micuța se afla într-o stare extrem de degradată, astfel că medicii au fost nevoiți să o resusciteze pentru a-i oferi o nouă șansă la viață. Din păcate, atât medicii, cât și rudele fetiței îi dau acesteia șanse minime de supraviețuire.

„Fata nu mai are nicio șansă”

Un copil este o binecuvântare pentru orice familie, dar din păcate, unii părinți uită să se bucure de minunea pe care o trăiesc și ajung să se răzbune pe micuți din cauza problemelor cu care se confruntă în viața de familie. Acesta este și cazul unei mame din Iași, care a ajuns cu fetița de doi ani în stare critică la un spital din Iași.

Femeia le-a spus medicilor că fetița ei s-a înecat în baie după ce a fost lăsată câteva minute nesupravegheată. De asemenea, copilul prezintă leziuni pe toată suprafața corpului, iar tatăl fetiței o acuză pe mamă pentru vătămarea corporală a micuței.

”Aceasta le-ar fi declarat cadrelor medicale că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe minoră pentru aproximativ 3 minute în cadă cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vîjiac.

Potrivit mătușii fetiței, copila are șanse minime, aflându-se în moarte cerebrală, cu coaste rupte și capul spart.

„Are coaste rupte, capul spart, fata nu mai are nicio şansă, că e în moarte cerebrală şi tot îi repetă că fata lui e moartă. Stopul poate l-a făcut prin înec, dar coaste rupte… celelalte lovituri de unde sunt?”, a declarat Gina Ifrim, mătuşa fetei, potrivit Gandul.ro.

Atât medicii, cât și familia infirmă spusele mamei, suspectând-o pe femeie de fals în declarații: „Are nişte urme mai vechi, bănui că a fost maltratată. Medicii au întrebat: «Unde a trăit copilul ăsta?»”, a mai declarat mătuşa copilei.

Fetița a fost transferată de urgență la spitalul pentru copii

Imediat cum au văzut în ce stare gravă se află micuța, medicii au decis intubarea ei și punerea pe ventilație mecanică, iar mai apoi, transferul la un spital de copii din Iași. Din păcate, starea fetiței nu s-a îmbunătățit, iar medicii sunt rezervați în continuare cu privire la șansele sale de supraviețuire.

„Pacienta menţine o stare critică. Au fost anunţate instituţiile statului pentru a investiga modul de producere al accidentului. A fost solicitată şi o expertiză de la IML”, a declarat Lavinia Ionescu, medic coordonator ATI la Spitalul „Sf.Maria” din Iaşi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI