Tragedie în Iași: doi frați au murit după ce au mâncat struguri. Ce conțineau fructele, de fapt

de: Năstase Mirabela
24 08. 2020

Tragedie fără margini! O familie din comuna Coarnele Caprei, din județul Iași, și-a pierdut în doar o singură zi ambii copii. Aceștia aveau vârsta de un an și jumătate, respectiv trei ani, și au murit în sâmbătă, după ce cu o zi înainte au mâncat struguri din curte, notează BZI.ro.

Tragedie în Iași: doi frați au murit după ce au mâncat struguri

Conform sursei citate, mama celor doi copii mici a sunat cu disperare la 112, sâmbătă seara, când a văzut că starea de sănătate a celor doi copii s-a deteriorat. Micuții își dădeau ochii peste cap, simțeau că nu mai au aer și strigau după apă. Copilul în vârstă de un an și jumătate a murit acasă după 45 de minute de resuscitare, iar băiețelul în vârstă de trei ani a murit la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, la numai câteva ore distanță, în urma unui stop cardio-respirator.

“Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul de un an și jumătate, Gabriel B., în stop cardio-respirator. A fost intubat și ventilat mecanic, a fost resuscitat timp de 45 de minute, fără răspuns, astfel că s-a declarat decesul. Celălalt copil, în vârstă de trei ani, A.B, a fost găsit somnolent, ușor confuz, cu midriază bilaterală și preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul «Sf. Maria». Se presupune a fi o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic-șef UPU SMURD, conform sursei citate.

De altfel, Institutul de Medicină Legală urmază să stabilească scu exactitate motivul decesului în urma necropsiei celor doi micuţi.

Mama copiilor, sfâșiată de durere

Mama celor doi copii este sfâșiată de durere: ”Nu am putere să vorbesc. Nu mai știu nimic”, a declarat aceasta, potrivit sursei menționate.

”Nu știm ce și cum s-a întâmplat. Nu putem discuta. Roxana e în stare de șoc. Nimeni nu poate discuta cu ea. Așteptăm să vedem ce vor spune medicii. Momentan, stăm și așteptăm”, a declarat mama Roxanei, femeia care și-a pierdut copilașii.