14 aug. 2020 | 06:41

Medicul Virgil Musta, avertisment disperat după recordul de cazuri noi și decese: „Lucrurile arată rău în țară”

Sănătate
Medicul Virgil Musta, avertisment disperat după recordul de cazuri noi și decese:
Medicul Virgil Musta, avertisment disperat după recordul de cazuri noi și decese: "Lucrurile arată rău în țară"

Managerul secției de Boli Infecțioase a spitalului „Victor Babeș” din Timișoara trage un semnal de alarmă cu privire la situația grea din România, în contextul în care lucrurile merg din ce în ce mai rău. Din păcate, în cursul zilei de ieri s-a înregistrat un dublu record negativ de îmbolnăviri și decese. Astfel, că în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.454 de cazuri noi de îmbolnăviri și 53 de decese.

Speranțele medicilor dispar de la zi la zi

Medicul Virgil Musta a transmis în cursul zilei de ieri un mesaj cu impact emotional puternic, astfel cetățenii sunt avertizați că infecția cu COVID-19 ia și mai mare amploare în țară, în loc să se dispară. Acesta susține că în urma restricțiilor impuse de autoritități, România trebuia să se afle într-un punct de stagnare sau reducere a cazurilor, însă realitatea arată cu totul altfel.

Cel mai îngrijorător aspect, potrivit specialistului, este acela că un număr mare de infectări duce automat către o creștere semnificativă a pacienților care se află în stare gravă, putând ajunge la un număr mult mai mare de decese.

Lucrurile arată rău în țară și la noi în Timișoara. Speram, la sfârșitul săptămânii trecute, ca lucrurile să se stabilizeze și să trecem printr-o fază de platou a pandemiei apoi, încetul cu încetul, să scadă numărul de cazuri. Creșterea numărului de cazuri duce automat la creșterea cazurilor critice în Terapie Intensivă și decese. Este o statistică care nu minte și nu înșală, un procent din numărul de cazuri evoluează de critic și decedează. Din păcate asistăm la o creștere a numărului de cazuri„, potrivit Digi24.

De unde provine numărul mare de infectați

Medicul Virgil Musta nu se ascunde în a spune lucrurilor pe nume. Managerul secției de Boli Infecțioase de la “Victor Babeș” a dezvăluit că numărul mare de pacienți infectați, în general asimptomatici, provine din focarele care izbucnesc în diferite județe. Atunci când se descoperă persoane infectate într-un grup, toată lumea dorește să se testeze, descoperind astfel un număr mult mai mare de bolnavi.

În momentul în care se depistează una – două persoane în focarele respective, toată lumea dorește să-și facă analizele, nu se respectă definiția de caz care spune că doar persoanele simptomatice, dacă sunt contacți, trebuie să fie testate și astfel se descoperă și persoane asimptomatice care apoi trebuie internate în spital creând o presiune suplimentară pentru sistemul de sănătate„, a concluzionat medicul Musta.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro