Salvamar român, erou în Italia după ce a salvat un băiețel de la înec. Cum a reacționat mama după 12 minute de resuscitare

Salvamar român, erou în Italia după ce a salvat un băiețel de la înec. Cum a reacționat mama după 12 minute de resuscitare

Românii se pot remarca oriunde în lume, atâta timp cât își practică cu dăruire meseria. Unul dintre aceste exemple este Alin, un tânăr salvamar care salvează mii de vieți în Italia. De curând, românul, în vârstă de 38 de ani, a primit titlul de „erou” după ce a salvat de la moarte un băiețel de 12 de ani căruia i se făcuse rău în mare.

„Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”

Potrivit presei internaționale, intervenția și lupta lui Alin pentru viață a fost esențială pentru a-l salva pe băiatul de 12 ani din ghearele morții. Copilul se afla pe plaja “Bahia”, una dintre cele mai populare și întinse ale orașului Ostia, Italia. După ce a înotat mai mult timp, acestuia I s-a făcut rău, iar salvamarul român a observat și i-a sărit în ajutor.

Fiind extrem de pregătit în meseria sa, expert în curse cu obstacole precum „Spartan Race”, Alin a știut exact cum să intervină pentru a-I acorda o șansă la viață băiatului. Pentru ca acest lucru să fie posibil, românul i-a făcut resuscitare băiatului de 12 minute, timp care pentru cei dragi a părut o infinitate.

Ulterior, Alin a povestit pentru La Repubblica cum s-au desfășurat evenimentele, exprimând o mare bucurie pentru finalul fericit pe care l-a avut acest eveniment. El a mai povestit că în momentul în care băiatul a deschis ochii, mama sa a urlat de bucurie, sentiment pe care îl poate simți doar o mamă, în aceste condiții.

Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS (Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni)”, spune Alin, adăugând: „Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma „.

Care este starea de sănătate a băiatului

De fericire, după externarea băiatului, mama acestuia l-a căutat pe Alin să-l anunțe personal că fiul ei se simte bine și se află în afara oricărui pericol. Aceasta i-a mulțumit încă o data pentru că i-a salvat fiul și l-a numit “salvamarul erou”.

Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de situații nu sunt, din fericire, foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine„, a povestit Alin, la rândul lui tată a doi copii, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI