Tragedie în fotbalul mondial. Un celebru jucător a murit, este cel mai bun marcator din istoria fotbalului englez

Tragedie în fotbalul mondial. Un celebru jucător a murit, este cel mai bun marcator din istoria fotbalului englez
Tragedie in fotbalul mondial. Un celebru jucator a murit, este cel mai bun marcator din istoria fotbalului englez

Tragedie în lumea fotbalului mondial! Un celebru jucător de fotbal a murit. În ultimul timp, era ţintuit într-un scaun cu rotile şi aproape că nu mai vorbea. Curg mesaje de condoleanțe din partea colegilor.

Tragedie fără margini! A murit un celebru jucător de fotbal

Jimmy Greaves, considerat unul dintre cei mai mari atacanți ai Angliei și membru al echipei care a câștigat Cupa Mondială din 1966, a murit la vârsta de 81 de ani.

Fostul atacant al echipei britanice de fotbal Tottenham Hotspur, Jimmy Greaves, campion mondial în 1966 cu „Three Lions”, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunţat gruparea din Premier League.

„Suntem profund întristaţi să aflăm de decesul marelui Jimmy Greaves, cel mai bun marcator pe care l-a văzut vreodată această țară. Adresăm condoleanţe familiei şi prietenilor lui Jimmy”, a scris clubul londonez pe contul de Twitter.

„Jimmy a murit acasă, la primele ore ale acestei dimineți, duminică, 19 septembrie”, se arată într-un comunicat al clubului.

Jimmy Greaves a fost o legendă a fotbalului

Greaves este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai înzestrați fotbaliști ai generației sale. A marcat 132 de goluri pentru Chelsea, în 169 de meciuri, între 1957 și 1961, înainte de a se muta la Spurs, unde a marcat 266 de goluri, în 379 de apariții.

Marele campion al fotbalului avea probleme grave de sănătate cauzate de un accident vascular cerebral (AVC), care l-a ţintuit într-un scaun cu rotile şi i-a luat vorbirea aproape de tot.

„Jimmy merită cu siguranță să fie inclus în orice listă a celor mai buni jucători ai Angliei, având în vedere statutul său de unul dintre cei mai mari marcatori ai noștri și rolul său în succesul din Cupa Mondială din 1966”, a declarat managerul Gareth Southgate.

„Îi vom aduce un omagiu la meciul cu Ungaria, pe stadionul Wembley, de luna viitoare. Locul său în istoria noastră nu va fi uitat niciodată”, a completat Southgate.

Curg mesaje de condoleanțe

Fostul jucător al lui Tottenham, Ossie Ardiles, a scris pe Twitter:

„RIP Jimmy. Mare jucător, mare om. Foarte amuzant. Umil. (…) Rugăciunile și gândurile mele sunt pentru familia și prietenii săi”.

Harry Kane, succesorul său la Tottenham și Anglia, a scris, la rândul său, pe Twitter:

„RIP Jimmy Greaves. O adevărată legendă și unul dintre marii marcatori. Gândurile sunt cu familia și prietenii săi”.

Cel mai bun marcator din istoria fotbalului englez a suferit un AVC

În mai 2015, Greaves a suferit un accident vascular cerebral sever care l-a lăsat într-un scaun cu rotile. Marele campion englez a dezvăluit în februarie următor că medicii i-au spus că nu va mai putea merge niciodată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI