Tragedie în Botoșani, unde o adolescentă de 14 ani a fost găsită spânzurată. Fata încerca un joc pe internet, unde i s-a cerut ”sacrificiul suprem”

Tragedie în Botoșani, unde o adolescentă de 14 ani a fost găsită spânzurată. Fata încerca un joc pe internet, unde i s-a cerut ”sacrificiul suprem”
Tragedie în Botoșani, unde o adolescentă de 14 ani a fost găsită spânzurată

O adolescentă, de doar 14 ani, a fost găsită spânzurată într-o anexă a locuinței. Tragedia s-a întâmplat în Botoșani. Potrivit primelor informații, fata a ales să se sinucidă, fiindu-i cerut „sacrificiul suprem”. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un joc online i-a adus moartea tinerei

Cel care a descoperit trupul neînsuflețit al fetei a fost descoperit de către fratele ei. Cei doi frați au luat masa împreună, apoi fata a ieșit din casă. Băiatul a strigat-o prin curte, apoi a sunat-o, iar sunetul soneriei s-a auzit din grajdul din spatele casei.

Băiatul și-a descoperit sora spânzurată, iar ștreangul era legat de una dintre grinzile din grajd. Tânărul a sunat de urgență la 112, iar la fața locului s-au deplasat cadrele medicale. Din păcate, aceștia nu au mai putut face nimic. Se pare că minora ar fi jucat un joc pe internet, care ar fi influențat-o să recurgă la acest gest.

Constantin Ciobanu, primarul comunei Coțușca, locul unde s-a întâmplat tragedia, a spus că fata provine dintr-o familie serioasă, cu părinți muncitori. La un moment dat, părinții au vândut niște terenuri și au plecat în străinătate, iar copiii au rămas în grija unui unchi.

„Din ce am înțeles, juca un joc pe internet în care i se cerea până la sacrificiul suprem” a declarat primarul comunei Coțușca, vizibil afectat de tragedia din localitatea sa, pentru BotoșaniNews..

El susține că este vorba despre jocul numit „Balena Albastră” și că ar trebui luate măsuri astfel încât nimeni să nu mai aibă acces la acest joc.

O fată de 13 ani s-a spânzurat la ferma părinților

Fata de doar 13 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a spânzurat de o scară la ferma familiei, aflată aproape de municipiul Vaslui. De la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, fata a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la Spitalul de Copii din Iași.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic, iar fata a decedat la cinci zile după incident. Familia a fost de acord să doneze organele, iar ficatul, rinichii și corneele au fost prelevate și au intrat deja în blocurile operatorii să facă operațiile de transplant.

„A fost un donator, copil de 13 ani, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii și corneea, toate organele rămân la Iași. Este al șaselea transplant hepatic care se efectuează la noi în acest an și al 30-lea transplant hepatic din momentul acreditării Centrului hepatic Iași. Toate operațiile de transplant sunt în derulare”, a declarat dr. Raluca Neagu, coordonator al Centrului de Transplanturi Regional Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI