Tragedie imensă într-o familie din Iași. Bebeluș de cinci luni, găsit fără viață în patul părinților. Ce se întâmplase cu micuța cu puțin timp în urmă

Tragedie imensă într-o familie din Iași. Bebeluș de cinci luni, găsit fără viață în patul părinților. Ce se întâmplase cu micuța cu puțin timp în urmă
Fetiță de cinci luni, găsită moartă în pat Foto ilustrativă

Momente sfâșietoare pentru doi părinți din Iași care și-au pierdut bebelușul de cinci luni într-un mod neașteptat, fără ca micuța să aibă vreo problemă de sănătate. Potrivit primelor informații, copilașul a fost găsit mort de către mamă, chiar în patul părinților, acolo unde fetița dormea în general.

Fetița fusese alăptată în timpul nopții

Caz șocant la Iași, acolo unde autoritățile cercetează moartea unui bebeluș, după ce mama acesteia a găsit-o alături de ea fără suflare, după ce, în timpul nopții, fetița fusese alăptată. După constatarea teribilă, mama l-a sunat imediat pe tatăl copilei pentru a-i da vestea rea. Bărbatul a apelat la numărul unic de urgență, solicitând intervenția salvatorilor. Sosiți la fața locului, medicii au încercat să o resusciteze pe micuță timp de 50 de minute, dar din păcate, fără niciun rezultat, fiind declarat decesul.
Trupul neînsuflețit al micuței a fost transportat la IML, acolo unde medicii legiști vor efectua necropsia pentru a afla cauza exacta a morții.

Pentru că nu există niciun semn clar care are fi putut cauza moartea bebelușui, autoritățile au luat în calcul, inițial, sufocarea sau lovirea neintenționată de către părinți în timpul nopții. În acest moment, specialiștii dau vina și pe o posibilă intoxicație cu o substanță de care părinții ar fi putut să nu știe sau de o boală pe care micuța să o fi avut.

În urma tragediei, Poliția și Direcția pentru Protecția Copilului au deschis o anchetă penală, făcând toate verificările necesare. Potrivit autorităților competente, familia mai are în grijă alți patru minori, aceștia fiind anchetați și în alte dăți pentru neglijență, pentru că nu ar fi avut grijă de cei mici.

În urma verificărilor de rigoare, autoritățile au aflat de la vecini că părinții obișnuiesc să consume alcool.
Pentru moment, cei patru copii ai familiei au rămas în casa acestora, însă ancheta în acest caz continuă.

Ce spun autoritățile

Potrivit reprezentanților IPJ Iași, pe numele părinților s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în timp ce poliția face cercetări în acest caz

„La data de 22 Septembrie, în jurul orei 07.00, polițiștii au fost sesizați prin Apel Unic de Urgență 112, de către un bărbat despre faptul că fiica sa, în vârstă de 4 luni nu mai respiră. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului bebelușului. De asemenea, au fost informați reprezentanții DGASPC Iași cu privire la acest caz”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

În urma declarațiilor date în fața anchetatorilor, mama copilei a declarat că aceasta se trezise în jurul orei 02:30 pentru a o alăpta, iar la distanță de patru ore, tatăl a anunțat tragedia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI