Tragedie imensă în Sibiu. Un copilaș de 2 ani și 9 luni a fost găsit înecat la stația de epurare a apei din localitate. Ce spun părinții

Tragedie imensă în Sibiu. Un copilaș de 2 ani și 9 luni a fost găsit înecat la stația de epurare a apei din localitate. Ce spun părinții
Medicii, în timp ce resuscitează un copil înecat

Suferință fără margini în familia unui copilaș de aproape trei ani, după ce micuțul a fost găsit în stop cardio-respirator la stația de epurare a apei din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu. Descoperirea șocantă a avut loc miercuri seară, atunci când părinții au alertat autoritățile cu privire la dispariția micuțului.

Părinții au alertat imediat autoritățile

Părinții copilului au anunțat dispariția acestuia în jurul orei 20:35, după o oră și jumătate de căutări disperate în zadar. În urma apelului la Poliție, mai multe patrule s-au mobilizat în căutarea băiețelului.

„S-au constituit în regim urgent echipe de cercetare, formate din patrule de poliţie, pompieri voluntari din Tălmaciu şi membri ai familiei”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Lazăr.

După trei ore de căutări ale Poliției, un apel al unui bărbat din localitate anunța găsirea micuțului în albia râului Cibin, la o distanță de 3 km de casă. La fața locului s-a deplasat două echipaje medicale, care au depus toate eforturile pentru a-l salva.

„Aseară în jurul orelor 22:05, în urma unui apel venit la 112, SAJ Sibiu a deplasat de urgență două echipaje medicalizate, unul de la Talmaciu (tip B) și unul de la Sibiu (cu medic) pentru un copil găsit înecat în zona localității Talmaciu la stația de epurare a apei”, a transmis SAJ Sibiu.

În ce stare a fost găsit băiețelul

Medicii de pe Ambulanță l-au găsit pe băiețel în stop cardio-respirator și cu o temperatură a corpului extrem de scăzută. În ciuda încercărilor disperate de a-l resuscita, medicii de la UPU au fost nevoiți să declare decesul.

„Echipajele sosite la fata locului au găsit un băiat de 2 ani și 9 luni aflat în stop cardio-respirator și cu hipotermie severă. S-au inițiat manevrele de resuscitare la fata locului apoi continuându-se resuscitarea a fost transportat la CPU Luther Sibiu. Copilul a fost predat colegilor de la spital, aceștia continuând resuscitarea. Din păcate, cu toate eforturile salvatorilor copilul a fost declarat decedat”, a transmis

În acest moment, a fost demarată o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum a avut loc această tragedie. Pentru anchetatori rămâne un mister modul în care micuțul a ajuns la acea stație de epurare a apei, având în vedere că se afla la o distanță mare de casă, greu de parcurs pentru un copil așa de mic într-un interval de timp de 90 de minute.

Autoritățile avertizează toți părinții cu privire la supravegherea atentă a copiilor pentru a evita astfel de tragedii.