Tragedie fără margini în Vrancea. Trei tineri au murit înecați într-o fântână, încercând să se salveze unul pe celălalt. Descoperirea macabră a autorităților

Tragedie fără margini în Vrancea. Trei tineri au murit înecați într-o fântână, încercând să se salveze unul pe celălalt. Descoperirea macabră a autorităților
Pompierii au ajuns la fața locului

În cursul zilei de marți, o tragedie imensă s-a abătut asupra localității Tănăsoaia, după ce trei tineri au murit într-o fântână. Potrivit martorilor, evenimentul tragic s-a petrecut în scurt timp, iar salvatorii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru victime.

Cum s-a petrecut nenorocirea

Suferință mare în Vrancea, acolo unde trei tineri de 24, 32, respectiv 42 de ani, și-au găsit sfârșitul într-o fântănă plină cu apă. Potrivit celor prezenți, băieții fuseseră chemați de proprietarul fântânii să o curețe de nămol, nebănuind tragedia care urma să aibă loc.

Astfel că, primul care a intrat în puțul adânc de 15 metri a fost tânărul de 24 de ani, care nu a mai dat niciun semn după coborâre. Pentru că nu știau ce se petrece, ceilalți doi bărbați au intrat pe rând pentru a da o mână de ajutor. Din păcate, niciunul dintre aceștia nu a mai revenit, motiv de îngrijorare pentru proprietarul fântânii.

„La început a intrat un singur băiat, cel mai tânăr, și nu mai răspundea. A intrat și al doilea să încerce să îl scoată, nu a mai răspuns nici ăla, moment în care bunicul meu și alți oameni de pe aici au sunat la vecini, au sunat la lume să încerce să îi scoată.”, a povestit Vlad Sîrghie, nepotul proprietarului.

Bărbatul a solicitat intervenția autorităților, care au sosit rapid la fața locului. Primii salvatori au fost voluntarii Serviciului Local pentru Situații de Urgență, urmați în scurt timp de pompieri.

Niciunul dintre bărbați nu a putut fi salvat

Cei trei bărbați au fost scoși pe rând, fiind reususcitați în speranța salvării lor. Din păcate, niciuna dintre victime nu a răspuns la manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Potrivit salvatorilor, misiunea de salvare a celor trei bărbați a fost îngreunată de cantitatea foarte mare de apă din fântână.

„În fântână nu vedeam decât apă, deci erau acoperiți cu apă. Când am încercat să îi scoatem, scoteam câte unul, imediat apa o scoteam, dar în două secunde apa era la loc.”, a transmis Liviu Ursache, membru al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Tănăsoaia.

Autoritățile au transmis că, deși bărbații au fost extrași din fântână într-un timp relativ scurt, semnele vitale erau inexistente.

„Forțele de intervenție prezente la fața locului au acționat în cooperare, iar cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialelor au procedat la extragerea victimelor din fântână. Din nefericire cele trei victime nu mai prezentau semne vitale acestea fiind declarate decedate.”, a transmis Cristina Pîrvu, reprezentant ISU Vrancea.

Ce au descoperit autoritățile

După identificarea victimelor, autoritățile au descoperit că doi dintre tinerii decedați erau frați, astfel că, tragedia este cu atât mai mare pentru familia îndurerată. Niciuna dintre victime nu avea un job stabil, acestea fiind ajutate se serviciul social.

Oamenii legii au confirmat că cei trei bărbați desfășurau activități de curățare a fântânii, alături fiind găsită și o pompă electrică pe care aceștia urmau să o folosească. În urma tragediei, oamenii legii au deschis au demarat o anchetă pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu exactitate.

„Cele trei persoane desfășurau activități de curățare a respectivei fântâni cu adâncimea de aproximativ 15-20 de metri. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul IPJ Vrancea sub coordonarea unui procuror de pe lângă judecătoria Adjud în vederea stabilirii cu exactitate a celor întâmplate și încadrării juridice a faptei.”, a declarat Cătălina Murariu, reprezentant IPJ Vrancea, potrivit stirileprotv.ro.