Tragedie fără margini în Dâmbovița. O fetiță de 9 ani, ucisă de o șoferiță în timp ce traversa strada. Mama copilei a fost martoră

Tragedie fără margini în Dâmbovița. O fetiță de 9 ani, ucisă de o șoferiță în timp ce traversa strada. Mama copilei a fost martoră
Pompierii au transportat micuța la spital

Momente de groază în localitatea Gheboieni, pe Drumul Național 72 A, acolo unde o fetiță de 9 ani ani, elevă în clasa a III-a a fost spulberată de o mașină condusă de o femeie de 35 de ani. Potrivit primelor informații, femeia ar fi circulat cu viteză, deși aceasta neagă acuzațiile. La fața locului a fost solicitat de urgență un echipaj medical, care a depus toate eforturile pentru a o salva.

Ce ar fi făcut fetița cu puțin înainte să fie spulberată

Nimic nu prevestea o asemenea nenorocire în comunitatea dâmbovițeană, Gheboieni. O mamă și fiica sa se aflau în grădină, atunci când micuța a ieșit pe stradă și s-a angajat în traversarea străzii, având o pisicuță în brațe.

Potrivit martorilor, mama copilei a strigat după aceasta, dar într-o fracțiune de secundă, o mașină a pătruns cu viteză și a lovit mortal fetița. La fața locului a fost chemată o Ambulanță, care a efectuat toate manevrele de resuscitare posibile, încercând să o țină în viață pentru a o transporta la spital, acolo unde ar fi urmat să primească mai multe îngrijiri specializate.

Din păcate, la scurt timp după ce a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte, inima fetiței a încetat să mai bată, prezentând leziuni incompatibile cu viața. Medicii au declarat decesul, iar Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a fi stabilite datele exacte ale decesului.

Femeia acuzată pentru această tragedie se afla în mașină cu fiica sa, în vârstă de două luni și jumătate, și a povestit că a făcut tot ce a fost posibil pentru a evita impactul.

„Am văzut o fetiţă care s-a smucit, a încercat să traverseze strada, mama ei a tras-o înapoi. Am frânat. Am încetinit. La un moment dat am văzut-o cum a traversat din nou şi efectiv nu am putut să o evit. Nu pot să vă spun exact ce viteză aveam. Îmi pare rău, îmi pare foarte rău.”, a declarat aceasta, potrivit stirileprotv.ro.

Ce spun martorii accidentului

În ciuda declarațiilor făcute de șoferiță, martorii tragediei au descris momentele șocante ale accidentului, dar și ce a urmat. Potrivit acestora, femeia circula cu viteză și nu ar fi avut vreo intenție de frânare. Mai mult, aceasta nici nu ar fi sunat la 112.

„Am văzut pe fată rostogolindu-se peste cap şi maşina trecând cu viteză, dar nu frânând, nu nimic, cu o mare viteză, fetiţa rostogolindu-se şi mama ţipând. Ea a trecut strada şi a venit o maşină pe nepregătite.”, a povestit unul dintre martori.

Unchiul fetei a povestit zgomotul puternic produs în urma impactului violent. Acesta a mai explicat că fata nu avea puls, dar cu toate acestea, medicii i-au oferit câteva indicii pentru a-i oferi primul ajutor nepoatei sale.

„Eram în curte, am auzit o bubuitură enormă, și când m-am dus, se vedea ca un tricou peste. Am zis că e accident, când văd, nepoțica mea. Am sunat eu personal la 112, ea nu a sunat și m-au pus să îi iau pulsul, n-avea, să îi fac respirație, nu avea fata”, a dezvăluit unchiul fetiței, în timp ce o vecină a explicat că fata se dusese după pisică.