Tragedie de neimaginat într-o familie din Bălți. Două surori au murit după ce s-au aruncat în gol de la etajul 13. Ce au scris în biletele de adio

Tragedie de neimaginat într-o familie din Bălți. Două surori au murit după ce s-au aruncat în gol de la etajul 13. Ce au scris în biletele de adio
Două surori din Moldova s-au aruncat de la etaj Foto ilustrativă

Două surori au decis să-și pună capăt zilelor împreună, după ce s-au aruncat de la etajul 13 al celui mai înalt bloc din oraș. Potrivit primelor informații, copilele nu locuiau în acel loc și nu se știe motivul pentru care au recurs la sinucidere.

Fetele s-au aruncat împreună de pe cea mai înaltă clădire din oraș

Tragedia a avut loc, marți, în jurul prânzului, în localitatea Bălți din Republica Moldova, iar locatarii blocului au solicitat intervenția autoritățiloe imediat după tragedie. Fetele, în vârstă de 15 și 17  ani, au decis ca înainte să moară să scrie câte un bilet de adio persoanelor cărora voiau să le ceară iertare pentru fapta comisă.

Potrivit investigațiilor făcute de polițiști, tinerele se aflau în evidența serviciilor de asistență socială, una dintre acestea locuind chiar într-un centru de plasament temporar al copiilor cu risc „Drumul spre casă”, acolo unde primea și consiliere psihologică. În cursul anului trecut, în luna aprilie, cea de-a doua soră locuise și ea pentru o lună aici, ulterior fiind reintragată în familie. În prezent, aceasta locuia cu mama sa.

Potrivit responsabililor Centrului de Plasament din Bălți, cele două tinere au fost nevoite să locuiască în acest centru din cauza neînțelegilor pe care le aveau cu părinții, despărțirea temporară fiind soluția de mijloc pentru a depăși tensiunile existente în casă.

Fetele aveau conflicte cu părinții biologici

Angajații centrului au fost șocați la aflarea veștii, povestind că nimic din comportamentul uneia dintre fete nu prevestea o asemenea nenorocire. Din contra, aceștia au explicat că în dimineața cu pricina, fata care locuia acolo a plecat la cursurile de frizer pe care le urma, schițând chiar entuziasm și fericire.

„Astăzi minora a fost petrecută la școală, frecventează cursuri de frizerie. Era veselă, a spus că revine la 12, imediat după școală. Nu am observat nimic suspect”, a declarat Ana Arman, asistentă socială la Centrul de plasament, potrivit jurnal.md.

Din păcate, fata care se afla în plasament avea certuri și conflicte periodice cu părinții săi biologici, motiv pentri care ar mai fi avut tentative de suicid atunci când locuia cu aceștia.

Ambele fete au dorit să lase bilețel de adio, una dintre ele cerându-și iertare de la mama ei, căreia i-a scris că o iubește, în timp ce a doua fată i-a cerut iertare unui prieten pentru că nu a reușit să-l scoată din închisoare. Poliția investighează cazul pentru a descoperi cauzele exacte ale tragediei.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI