Totul despre preotul prins în timp ce întreţinea relaţii intime cu un minor. Era numit omul „care schimbă vieţi şi vindecă suflete”

Totul despre preotul prins în timp ce întreţinea relaţii intime cu un minor. Era numit omul „care schimbă vieţi şi vindecă suflete”
Totul despre preotul prins în timp ce întreţinea relaţii intime cu un minor

Un preot a fost prins în timp ce întreținea relații sexuale cu un tânăr de doar 16 ani. În urma acuzațiilor, judecătorii au decis ca preotul ortodox să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Preotul ce întreținut relații intime cu un minor

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea pentru 30 de zile a preotului ce a întreținut relații intime cu un minor. Acesta a cerut să fie arestat la domiciliu, însă judecătorii nu au fost de acord și au respins cererea.

Preotul are 64 de ani și este slujitor a biserica Fotăchești din orașul Videle – Episcopia Alexandriei și Teleormanului. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor de 16 ani. Totul s-a întâmplat într-o locuință din Sectorul 3 al Capitalei.

Anchetatorii spun că minorul ar fi fost ademenit frecvent cu bani de către preot pentru a întreține relații sexuale. Nu este pentru prima dată când tânărul trece prin așa ceva. Acesta face parte dintr-un plasament.

„Este vorba despre un preot din episcopia Alexandriei care era deja suspendat de la slujire si care va fi deferit acum consistoriului bisericesc, forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave. Sancţiunea cea mai înaltă pe linie bisericească este caterisirea, adică îndepărtarea definitivă din preoţie. Este ceea ce urmeză să se întâmple şi în acest nefericit caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Implicat într-un dosar de șantaj

Numele preotului apare și într-un caz de șantaj de care polițiștii s-au ocupat la începutul acestui an. Preotul a fost șantajat de mai mulți tineri. Aceștia aveau imagini în ipostaze indecente cu Slujitorul Domnului.

Tinerii îi cereau 300.000 de lei pentru ca imaginile să nu fie publicate pe internet. Preotul a fost filmat în asemenea ipostaze pe litoral. Acolo ar fi călătorit cu unul dintre suspecți. Acesta apărea dezbrăcat alături de mai multe persoane.

Într-un final, în perioada septembrie – decembrie 2020, suspecții au primit suma de 300.000 de lei pentru a nu publica imaginile pe internet. Cu toate că au primit banii, aceștia au continuat să ceară bani, iar preotul a sesizat Poliția.

Marin Ene, preotul din Teleorman, este căutat de multă lume deoarece este cunoscut ca fiind un preot „cu har”, care poate prezice viitorul sau vindeca anumite boli. În unele publicații, preotul este prezentat ca fiind omul „care schimbă vieți și vindecă suflete”. Toate acestea prin „miracolele” pe care le face.