06 mai 2023 | 16:32

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au salutat mulțimea de la balconul Palatului Buckingham! Harry nu a fost prezent. Totul despre semnificația simbolurilor Update

News
Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au salutat mulțimea de la balconul Palatului Buckingham! Harry nu a fost prezent. Totul despre semnificația simbolurilor Update
Regele Charles a depus jurământul la Westminster Abbey

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 6 mai 2023. Momentul istoric va fi transmis în direct în întreaga lume, fiind unul dintre cele mai așteptate momente ale anului. Ceremonia va avea loc la Westminster Abbey, iar regele va fi încoronat împreună cu Camilla, regina consoartă. Aflați în rândurile următoare totul despre încoronarea Regelui Charles, ce se va întâmpla cu Regina Consoartă și alte detalii importante.

Totul despre încoronarea Regelui Charles al III-lea. Moment istoric

Update ora 16:30. Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au salutat mulțimea de la balconul Palatului Buckingham.

După ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey, Regele Charles al III-lea și Regina Camilla, alături de Familia Regală, au ieșit pe balconul Palatului Buckingahm pentru a saluta mulțimea. Mii de oameni i-au aplaudat.

Absent de la eveniment a fost Prințul Harry. Ducele de Sussex a părăsit Westminster Abbey într-o mașină personală, presa din Marea Britanie dezvăluid că acesta s-ar îndrepta direct spre aeroport, întorcându-se în SUA imediat după încoronare.

William si Harry s-au ignorat în timpul ceremoniei, nici nu s-au privit. Harry a fost așezat în rândul al treilea, în spatele Familiei Regale.

Update ora 15:45. Cuplul regal a ajuns la Buckingham

Regele Charles al III-lea și regina Camilla, proaspăt încoronați, au zâmbit miilor de binevoitori care se aflau pe străzile din centrul Londrei, în timp ce au trecut cu trăsura de stat aurită, întorcându-se la Palatul Buckingham.

În spatele monarhului și a soției sale, sora regelui, Anne, Prințesa Regală, a călărit pe cal, urmată de regimentul Blues and Royals al armatei britanice. Apoi a urmat o altă trăsură care îi purta pe William și Kate, prințul și prințesa de Wales, cu copiii lor.

În continuare, cuplul regal, ajuns la Palatul Buckingham, este așteptat să fie văzut la balconul palatului, de unde, în mod tradițional, monarhii salută mulțimile de binevoitori.

Update ora 15:10. Regele Charles al III-lea și Regina Camilla merg înapoi la Palatul Buckingham

Cuplul regal părăsește Westminster Abbey și merg înapoi la Palatul Buckingham, după ceremonia oficială de încoronare. Charles și Camilla vor merge pe exact același traseu pe care l-au urmat în drum spre abație cu câteva ore mai devreme, dar vor merge într-un alt car.

Pe drumul spre ceremonie, ei au călătorit în Diamond Jubilee State Coach, care are doar câțiva ani vechime și se mândrește cu facilități moderne, inclusiv suspensie hidraulică și aer condiționat. Pe drumul de întoarcere, însă, ei vor călători în Gold Gold State Coach, care are peste 200 de ani vechime.

Update ora 14:20. Regina Camilla a fost încoronată

Regina consort, Camilla, a primit coroana Reginei Maria, care, în prezent, nu mai poartă controversatul diamant Kohinoor. Arhiepiscopul de Canterbury a așezat Coroana și a spus:

„Slujitoarea ta Camilla, care poartă această coroană, să fie umplută de harul tău abundent și de toate virtuțile princiare; domnește în inima ei, Rege al iubirii, pentru ca, fiind sigură de protecția ta, să fie încununată cu favoarea ta plină de har; prin Isus Cristos, Domnul nostru. Amin.”

Regina a fost unsă și încoronată în cadrul unei ceremonii mai simple și nu i-a fost cerut să depună un jurământ.

Update ora 14:10. William a promis loialitate față de tatăl său

Părțile de încoronare și omagiere ale ceremoniei au început imediat după încoronarea Regelui Charles al III-lea. Prințul William a îngenuncheat în fața tatălui său și a spus: „Eu, William, Prinț de Wales, îți jur loialitate, iar credința și adevărul ți le voi purta, în calitate de domn al vieții și al trupului tău. Așa să-mi ajute Dumnezeu”.

Update ora 14:06. Regele Charles al III-lea a fost încoronat

Pe când era copil, Charles și-a urmărit propria mamă, Elisabeta a II-a, exersând purtarea Coroanei Sfântului Edward – o coroană realizată în 1661 care cântărește 2,5 kilograme – înainte de încoronarea sa în 1953, notează nbcnews.com. 70 de ani mai târziu, arhiepiscopul de Canterbury a așezat Coroana Sfântului Edward pe capul său.

Regele a fost încoronat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

„Rege al regilor și Domn al domnilor, binecuvântează, te rugăm, această coroană și sfințește-l astfel pe servitorul tău Charles, pe capul căruia astăzi o pui ca semn al maiestății regale, pentru ca el să fie încoronat cu favoarea ta binevoitoare și să fie umplut de har din belșug și de toate virtuțile princiare; prin cel care trăiește și domnește suprem peste toate lucrurile, un singur Dumnezeu, în lumea fără de sfârșit. Amin.”, a spus arhiepiscopul, înainte de a așeza coroana.

După aceasta a spus „Dumnezeu să-l salveze pe rege!”.

În toate colțurile Uniunii, inclusiv la posturile de tragere din Edinburgh, Cardiff și Belfast, salvele de tun au răsunat în momentul încoronării regelui pentru a celebra momentul istoric.

Update ora 14:00. Învestirea și încoronarea, în curs de desfășurare

Învestirea și încoronarea au loc în prezent. Regele Charles a fost îmbrăcat cu Colobium Sindonis, Supertunica și Brâul și stă în Scaunul Încoronării pentru a îi fi pusă coroana.

Anterior, Regele Charles a fost îmbrăcat în Roba Regală și Stole Royal, care i-a fost oferită de fiul său, Prințul William. Apoi i-a fost înmânat Orbul Suveranului, un glob pământesc datând din 1661 care reprezintă dominația sa asupra regatelor din Marea Britanie medievală.

Orbul a fost apoi returnat pe altar, iar mornarhului i-au fost înmânate Inelul Încoronării și Mănușa. De asemenea, i se prezintă Sceptrul cu Cruce și Sceptrul cu Porumbel, pe care le va ține în mână în momentul încoronării.

Arhiepiscopul a așezat, de asemenea, inelul suveranului pe al patrulea deget al mâinii lui Charles în secțiunea de învestitură a ceremoniei. La fel ca la o nuntă, inelul Suveranului simbolizează căsătoria regelui cu națiunea.

Update ora 13:50. Monarhul este uns cu uleiul sacru

Într-o altă ceremonie creștină anglicană și o tradiție veche de secole, Regele Charles este uns, binecuvântat și consacrat de Welby.

Procesul de ungere este un moment profund religios, asemănător unui botez. Decanul din Westminster toarnă ulei sfânt din Ampulă în Lingura Încoronării, iar arhiepiscopul îl unge pe Charles pe mâini, piept și cap. Momentul este inspirat de ungerea biblică a regelui Solomon..

Update ora 13:20. Regele Charles a depus jurământul!

Regele și regina și-au ocupat locurile în fața altarului mare al abației. Este un loc cunoscut sub numele de Teatrul Încoronării, ceea ce dă senzația că acesta este punctul central al ceremoniei și tradiției la care urmează să luăm parte, informează BBC.

Slujba de încoronare este oficiată de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. În mod tradițional, evenimentele se desfășoară după cum urmează: Recunoașterea, Jurământul de încoronare, Ungerea, Învestirea și Încoronarea și Omagierea.

„Dumnezeu să-l salveze pe regele Charles”, a răsunat în Westminster Abbey

În timpul Recunoașterii, monarhul este prezentat oamenilor prezenți. Singura parte a ceremoniei de încoronare care este impusă prin lege este jurământul de încoronare. Formularea exactă a jurământului a variat de-a lungul secolelor.

„Eu, Charles, în mod solemn și sincer, în prezența lui Dumnezeu, mărturisesc, mărturisesc și declar că sunt un protestant credincios și că, în conformitate cu adevărata intenție a promulgărilor care asigură succesiunea protestantă la tron, voi susține și menține aceste promulgări în cea mai bună măsură a puterilor mele, în conformitate cu legea”, a spus Charles.

Imediat după ce regele a rostit jurământ, corul a cântat o piesă în limba latină de William Byrd, din cadrul unei montări a slujbei folosite de catolicii din secolul al XVI-lea care se opuneau doctrinei Bisericii Angliei.

Update ora 12:57. Regele Charles şi Camilla au ajuns la Westminster Abbey

Procesiunea încoronării a ajuns la Westminster Abbey, unde au avut loc ceremoniile de încoronare britanice în ultimii 900 de ani. Ceremonia va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Regele Charles al III-lea și soția sa, Camilla, au ajuns la Poarta de Vest a abației în frumoasa caleașcă aurie. Pentru ei urmează ceremonia propriu-zisă de încoronare. După slujbă, ei se vor întoarce la Palatul Buckingham într-o altă procesiune, cunoscută sub numele de „Procesiunea Încoronării”. Odată ajunși înapoi la Palatul Buckingham, membrii seniori ai familiei regale își vor face apariția la balcon.

Prințul George se afla în procesiune în spatele bunicului său, ajutând la ținerea lungii trene a Regelui Charles. Prințul William și soția sa, Kate, prințesă de Wales, s-au aflat în spatele monarhului, flancați de ceilalți doi copii ai lor, prințesa Charlotte și prințul Louis.

La eveniment sunt prezenți atât Prințul Harry, cât și Prințul Andrew. Cei doi nu mai sunt membri activi ai familiei regale, iar inițial nu era clar dacă Harry va participa sau nu. Soția sa Meghan, ducesa de Sussex, a rămas în California cu copiii lor, pe motiv că este ziua de naștere a micuțului Achie. De altfel, fiul cel mic al regelui va pleca repede înapoi în America, după eveniment.

Update ora 12:25. Prima imagine cu Regele Charles al III-lea în ziua încoronării, înainte de procesiunea către Westminster Abbey

A apărut prima imagine cu regele Charles înainte de formarea și punerea în mișcare a Procesiunii Încoronării spre Westminster Abbey. În cursul acestei dimineți, monarhul britanic a fost văzut pe locul din spate al unui automobil negru.

Conform planificării evenimentului, regele și regina se îndreaptă în acest moment către catedrala unde va avea loc încoronarea într-o trăsură cu cai spectaculoasă.

Westminster Abbey este locul unde sunt încoronați monarhii britanici încă din 1066. Este, de asemenea, locul de odihnă eternă pentru peste 3.300 de persoane. În total, 17 monarhi au fost înmormântați aici, inclusiv regina Elisabeta I, care a fost înmormântată în 1603.

Charles este cel de-al 40-lea monarh încoronat în abație și al 10-lea monarh încoronat de la Declarația de Independență a SUA din 1776.

Update ora 12:00. Mai mulți oameni au fost arestați la Londra

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea este unul dintre cele mai fastuoase evenimente pe care avem ocazia să le vedem odată la zeci de ani.

Evenimentul va fi marcat de tradiție și va avea, desigur, o implicarea largă a forțelor militare, în timp ce 11.500 de polițiști vor patrula pe străzile Londrei, pentru a asigura securitatea.

Până acum, potrivit Antena 3 CNN, șase persoane au fost reținute de autorități în capitala Marii Britanii. Acestora li se alătură Graham Smith, liderul unei formațiuni anti-monarhie.

Update 6 mai, ora 10:45. Principesa Margareta a discutat cu Regele Charles, la recepția de la Palatul Buckingham

Zi istorică pentru monarhia britanică! Este ziua în care primul copil din regatul Marii Britanii, care a văzut cum mama sa Elisabeta este încoronată regină, devine el însuși rege. Ziua încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey.

La ceremonia grandioasă vor lua parte lideri străini, capete încoronate și 2.000 de invitaţi aleși, țara noastră fiind reprezentată prin Principesa Margareta și Principele Consort, alături de președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen.

Aceștia au luat parte, vineri seară, la recepția de Stat oferită la Palatul Buckingham de Regele Charles. În imaginile publicate de Familia Regală a României se observă cum Principesa Margareta discută cu Regele Charles.

„Vineri, 5 mai, Majestatea Sa și Principele Consort au luat parte la recepția de Stat oferită la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regele Charles. Alături de Familia Regală britanică, la recepție au luat parte Familiile Regale străine, șefi de Stat ai lumii și înalți reprezentanți ai țărilor din Commonwealth”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale.

– Știrea inițială –

Încoronarea Regelui Charles este o zi istorică pentru întreaga lume și va avea loc în acest weekend, pe data de 6 mai. Regele Charles, alături de soția sa, Camilla, vor fi încoronați la Westminster Abbey. Evenimentul va fi urmărit de milioane de oameni și va fi transmis în direct.

Procesiunea va porni de la Palatul Buckingham la ora 10:20 BST. Regele se va deplasa de-a lungul The Mall până la Trafalgar Square, apoi pe Whitehall și Parliament Street, pentru a ajunge la Great West Door la Westminster Abbey.

Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla se vor deplasa în caleașca Diamond Jubilee. Cei doi vor fi însoțiți de către lideri și reprezentanți religioși și alți reprezentanți din unele țări ale Commonwealth-ului care vor purta steaguri ale țării lor.

Ceremonia va începe la ora 11:00 cu muzică selectată de către Rege. Este vorba despre 12 piese noi, inclusiv una de Andrew Lloyd Webber și muzică greco-ortodoxă în memoria Prințului Filip.

Etapele încoronării Regelui Charles al III-lea

Regele Charles va fi încoronat alături de regina consoartă în cadrul unei slujbe care va fi oficiată de către arhiepiscopul Canterbury. Palatul Buckingham a anunțat că ceremonia va reflecta rolul de astăzi al monarhului. De asemenea, instituția a precizat că „încoronarea este o slujbă religioasă solemnă, totodată un prilej de sărbătoare și fast”.

„Ceremonia şi-a menţinut o structură similară de peste o mie de ani, iar încoronarea din acest an este de aşteptat să includă aceleaşi elemente de bază, recunoscând în acelaşi timp spiritul vremurilor noastre. În ultimii 900 de ani, ceremonia a avut loc la abaţia Westminster, Londra. Din 1066, slujba a fost aproape întotdeauna condusă de arhiepiscopul de Canterbury”, a precizat Palatul Buckingham.

Citește și: Preparatul secret care va fi folosit la încoronarea regelui Charles. E vechi de 20 de ani

  • Recunoașterea

În primul rând, Regele va fi prezentat „poporului”. Aceasta este o tradiție veche care datează din timpurile anglo-saxone. Regele va sta lângă Scaunul de încoronare, vechi de 700 de ani, și se va întoarce spre cele patru laturi ale mănăstirii, fiind proclamat mai apoi „Rege fără îndoială”.

Arhiepiscopul de Canterbury va face prima declarație, iar declarațiile ulterioare vor fi făcute de către Doamna Jartierei și Doamna Ciulinului, acestea reprezentând cele mai vechi ordine de cavalerie din Anglia și Scoția. De asemenea, declarații va face și un deținător al Crucii din forțele armate. Adunarea va striga „God Save the King!”, după care vor suna trâmbițele după fiecare recunoaștere.

  • Jurământul

Jurământul de Încoronare va fi rostit de către Arhiepiscop. Acesta îi va cere Regelui să confirme că va respecta legea și Biserica Angliei în timpul domniei sale. Regele va pune mâna pe Sfânta Evanghelie și se va angaja să „împlinească și să țină” acele promisiuni.

Mai mult de atât, Regele va depune un al doilea jurământ. Este vorba despre Jurământul pentru Declarația de Aderare, prin care afirmă că este un „protestant fidel”.

  • Ungerea

Regele va sta în Scaunul de Încoronare, iar Arhiepiscopul va turna un ulei special dintr-un balon de aur pe Lingura Încoronării înainte de a unge Regele sub forma unei cruci pe cap, piept și mâini.

Balonul de aur se numește Ampolla și a fost făcut pentru încoronarea lui Carol al II-lea. Lingura folosită este, de asemenea, foarte veche. Acesta datează din vremea lui Oliver Cromwell.

Citește și: Probleme pentru Regele Charles chiar înaintea încoronării. Momente delicate în familia regală

  • Investitura

În acest moment, Regelui i se va oferi o haină specială aurie, numită Supertunica. De asemenea, i se vor oferi alte obicte, precum: Inelul de încoronare, Sceptrul Suveranului cu cruce, Sceptrul Suveranului cu Porumbel și Orbul Suveranului.

Mai apoi, Arhiepiscopul va așeza Coroana Sfântului Eduard pe capul Regelui, iar clopotele mănăstirii vor suna timp de două minute, alături de trâmbițe. De asemenea, în acest timp, armata va trage saluturi. Este vorba despre un satul de 62 de runde lansat la Turnul Londrei, șase tunuri la Horse Guards Parade, iar alte 21 de proiectile vor fi lansate în 11 locații din Regatul Unit.

  • Înscăunarea

În final, Regele Charles al III-lea va ocupa tronul. Potrivit tradițiilor, o succesiune de membri ai familiei regale și colegi ar fi adus un omagiu. Aceștia îngenunchează în fața noului Rege, jurând credință și sărutându-i mâna dreaptă. Însă, Prințul William va fi singurul care va îngenunchea și va aduce un omagiu Regelui Charles.

După omagiu, regina Camilla va fi unsă, încoronată și întronată, însă într-o ceremonie mai simplă. Aceasta nu va depune jurământ și va fi încoronată cu Coroana Reginei Maria.

Slujba se va încheia cu Regele și Regina luând Sfânta Împărtășanie. Cei doi vor coborî de pe tronuri și vor intra în Capela Sfântul Eduard, unde Regele va scoate Coroana înainte de a se alătura procesiunii din mănăstire.

În cele din urmă, Regele Charles și Regina Consoartă se vor întoarce la Palatul Buckingham, însă pe sensul invers pe care au venit, călătorind cu caleașca Gold State.

Citește și: Camilla, reacție fără precedent la adresa Prințului Harry. Nu-l va ierta niciodată

Ce coroană va purta Camilla al încoronarea Regelui Charles al III-lea

Coroana pe care Camilla o va purta la încoronarea Regelui Charles va fi una reciclată, a anunțat Palatul Buckingham. Camilla va purta o versiune modificată a coroanei Reginei Maria, realizată pentru încoronarea din anul 1911.

De asemenea, coroana va fi modificată cu diamantele Cullinan III, IV și V, în semn de omagiu adus Reginei Elisabeta a II-a. Diamantele fac parte din colecția personală de bijuterii a Reginei Elisabeta și erau purtate ca broșe.

Totodată, este a doua oară în istorie când coroana reginei consoarte va fi reutilizată. Prima oară a fost în secolul XVIII-lea, atunci când Regina Caroline, consoarta lui George al II-lea, a purtat coroana folosită de Mary de Modena.

„Este prima dată în istoria recentă alegerea coroanei Reginei Maria de către Majestatea Sa, de când o coroană existentă va fi folosită pentru încoronarea unei consoarte, în loc să se facă o nouă comandă, în interesul sustenabilității și eficienței” au precizat reprezentanți ai Palatului Buckingham.

Coroana pe care o va purta Camilla a fost retrasă din colecția de la muzeul din Turnul Londrei pentru lucrări de modificare. Designul acesteia a fost inspirat de coroana Reginei Alexandra din anul 1902.

Parteneri
O mare actriță s-a stins din viață. O boală cruntă a răpus-o
Redactia.ro
Serialul lansat recent care te va ține lipit de ecran. Este bazat pe un celebru roman, iar finalul e complet neașteptat
Click.ro
Militarii ucraineni au transmis salutul „călduros” trupelor nord-coreene din Kursk: Le-au atacat cu drone kamikaze cu Moș Crăciun
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum a fost surprinsă Lidia Buble alături de Horațiu Nicolau, iubitul ei în vârstă de 63 de ani / FOTO
Unica.ro
Celebru club din Italia, preluat de români. Afacerea e aproape perfectată
EVZ.ro
Cum va fi vremea în noaptea dintre ani și în primele săptămâni ale lunii ianuarie 2025. Meteorologii au actualizat prognoza meteo
Spynews
Verdict pentru Călin Georgescu. Nu mai poate fi oprit de nimeni
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
LOVITURĂ pentru ROMÂNIA! S-A DECIS la NIVEL MONDIAL!
Mediaflux
Cine este adolescenta de 15 ani, care a ucis un elev și o profesoară într-o școală. Ce alte planuri periculoase avea
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2024. Cine a câștigat al șaselea battle. Un concurent din echipa verde a fost eliminat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro