Toți utilizatorii de WhatsApp sunt vizați. Se întâmplă asta cu mesajele, chiar de duminică

Toți utilizatorii de WhatsApp sunt vizați. Se întâmplă asta cu mesajele, chiar de duminică
Toți utilizatorii de Whatsapp sunt vizați. Se întâmplă asta cu mesajele, chiar de duminică

WhatsApp introduce o nouă funcție pentru a lupta împotriva fenomenului „fake news“. Ce se întâmplă cu mesajele începând chiar de duminică, 9 august, aflați în continuare.

Toți utilizatorii aplicației sunt vizați

WhatsApp va lansa o nouă funcție menită să lupte împotriva diseminării știrilor false, astfel că noul update al aplicației vine cu o bară de căutare disponibilă în cazul mesajelor redirecţionate.

În prezent, mesajele redirecționate pot fi identificate prin pictograma cu două săgeți gri, însă, începând de duminică, 9 august, dacă o persoană trimite un articol primit de la o alta, destinatarul va putea verifica dacă ştirea respectivă este sau nu adevărată.

„Lansăm o funcție-pilot ce permite verificarea acestor mesaje, atingând pictograma lupă din cadrul conversației. Aceasta le oferă utilizatorilor o modalitate simplă de căutare a mesajelor redirecționate frecvent, prin care pot găsi ca rezultate articole de știri sau alte surse de informații privind conținutul primit. Pentru a folosi această funcție, utilizatorii încarcă mesajul în browser, fără ca WhatsApp să vadă vreodată mesajul în sine“, se arată în comunicatul companiei.

Schimbări în lanț la WhatsApp

WhatsApp anunță tot mai multe schimbări în ultima perioadă, fiind într-o continuă îmbunătățire a aplicației care a strâns două miliarde de utilizatori din întreaga lume.

Compania vrea să le ofere acestora posibilitatea de a opri permanent notificările din grupurile de conversații, care va veni ca o completare a opțiunilor existente.

Utilizatorii aplicației pot face asta deja, însă doar pe o perioadă determinată, de un an de zile. Însă, în curând, cei de la WhatsApp vor oferi și posibilitatea de a bloca notificările pentru totdeauna. Deoarece când va apărea cea de-a doua posibilitatea prima va deveni inutilă, compania a decis să elimine opțiunea blocării notificarilor WhatsApp din grupuri pentru o perioada de 365 de zile.

Conducerea a anunțat că va lansa această nouă funcționalitate când va fi 100% pregătită pentru a fi oferită, iar, pentru moment, ne putem folosi de funcția de oprire a notificărilor pentru un an.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI