25 oct. 2021 | 14:35

Toți românii trebuie să știe asta. Unde trebuie să montezi caloriferul ca să reduci consumul

Utile
Toți românii trebuie să știe asta. Unde trebuie să montezi caloriferul ca să reduci consumul
Deși caloriferele au fost instalate în mod obișnuit sub fereastră de zeci de ani, progresele tehnologice în încălzirea locuinței înseamnă că limitările tradiționale au dispărut.

În perioadele de iarnă este foarte important unde avem montate caloriferele. O poziționare bună reduce consumul și menține căldura în spațiul respectiv. Dacă aveți un calorifer în sufragerie, este probabil să fie sub fereastră, pe un perete exterior. Și dacă te gândești să-l înlocuiești, probabil ai presupus că noul tău calorifer trebuie montat exact în același loc. S-ar putea să fie greșit. De-asta, în cele ce urmează, vă propunem soluții viabile pentru optimizarea consumului și unde ar fi mai bine să montați caloriferele.

Cum ar trebui sa montăm caloriferele pentru a reduce consumul și să menținem căldura

Deși caloriferele au fost instalate în mod obișnuit sub fereastră de zeci de ani, progresele tehnologice în încălzirea locuinței înseamnă că limitările tradiționale au dispărut. Lucruri care în trecut erau imposibile, care ar putea fi restricționat amplasarea caloriferelor, au fost eliminate. Disponibile în tot felul de forme și dimensiuni, caloriferele de astăzi pot fi montate într-o multitudine de locuri, inclusiv pe nișe și pereți interni.

Acest lucru poate ajuta la cea mai bună utilizare a spațiului limitat din cameră. Poate ajuta și la crearea unui punct de căldură bun, demonstrând că aceste calorifere nu mai sunt doar o cutie de metal care scot puțină căldură.

Faptul că nu mai trebuie să vă montați caloriferul sub fereastră are o logică în acest sens. Din punct de vedere istoric, caloriferele erau montate în partea cea mai rece a încăperii. Erau montate pe peretele exterior, unde aerul rece intra și cădea pe podea.

În trecut amplasarea caloriferului aici a ajutat la eliminarea curentului rece care venea adesea prin fereastră. Cu toate acestea, cu geam termopan standard în aproape fiecare casă, avem acum libertatea de a ne poziționa caloriferele aproape oriunde alegem. Astăzi există o serie de puncte importante de reținut, totuși, înainte de a vă monta caloriferele.

1.Nu țineți caloriferele aproape de mobilă

Oriunde alegeți să-l puneți, încercați să nu vă poziționați caloriferul în spatele unor obiecte mari de mobilier, cum ar fi canapeaua sau dulapurile. Acest lucru va restricționa fluxul de aer cald în jurul camerei. Păstrați zona imediată din jurul caloriferului cât mai deschisă posibil. Astfel va permite căldurii să circule cu succes și să pătrundă în încăpere.

2.Evitați să folosiți perde și draperii lungi

Dacă caloriferul este acoperit de draperii până la podea, căldura este blocată și nu poate umple camera. În mod similar, perdelele de lungime medie pot restricționa puterea de căldură a caoriferelor. Încercați să vă asigurați că este poziționat departe de perdele și tapițeria care i-ar putea afecta performanța.

3.Putem monta caloriferele în spatele ușilor

În unele cazuri, în special în încăperi mai mici, poziționarea unui calorifer în spatele unei uși poate fi singura opțiune. Deoarece caloriferele transportă căldura în cameră prin convecție, poziționarea aici nu ar trebui să fie o problemă.

Totuși, asta depinde de temperatura spațiului la care se conectează ușa. De exemplu, dacă ușa dă în hol, atunci căldura va merge direct în zona mai rece. Părăsind camera pe care încercați să o încălziți fără căldură când ușa este deschisă. Ar trebui să vă asigurați și că există suficient spațiu pentru a deschide ușa corect dacă este chiar în spatele ei.

4.Nu lăsați conducta de alimentare să dicteze poziționarea caloriferelor

Nu lăsați conductele pe care le aveți în prezent să dicteze locul unde plasați caloriferul. Schimbarea locației ar putea elibera spațiu valoros pe pereți și podea, care poate fi folosit mai bine pentru altceva din casă.

5.Alegeți un stil care se potrivește spațiului

Caloriferele verticale subțiri sunt ideale pentru bucătărie. Aici spațiul de perete este în mare măsură consumat de unități și blaturi. Alegerea unui stil care este în concordanță cu decorul bucătăriei va îmbunătăți și aspectul general al camerei.

Optează pentru un calorifer tradițional, cu coloană, în bucătăriile în stil rustic sau un model elegant, lucios, dacă bucătăria ta este contemporană. Același lucru, în funcție de spațiu, îl poți face și în restul camerelor unde vrei să montezi calorifere.

6.Alege calorifere cu profile joase

Dacă încălziți o cameră cu ferestre foarte joase sau cu o cantitate mică de spațiu, se poate opta pentru un calorifer de nivel scăzut. Sunt perfecte pentru a adăuga o mică notă de lux unui spațiu. Astfel puteși avea o cantitate suficientă de căldură, având în vedere dimensiunea lor.

7.Pentru baie alegeți calorifere cu dublă utilizare

Dacă înlocuiți încălzirea în baie, luați în considerare un suport de prosoape încălzit cu dublu scop. Acesta va menține baia confortabilă și primitoare, precum și prosoapele calde și uscate. Poziția corectă este crucială aici. Asigurați-vă că plasați șina cât mai aproape posibil de duș sau cadă, astfel încât prosoapele să fie la distanță.

8.Puteți opta pentru calorifere de tip convector

Există varianta să nu aveți de ales decât să plasați caloriferul în spatele mobilierului din cauza restricțiilor de spațiu din cameră. Dacă este așa, luați în considerare alegerea unui calorifer convector. Accesta va emite căldura din partea superioară în locul unui panou care va radia căldură direct în spatele canapelei, sau mobilier.

9.Nu uitați să izolați spațiul

Dacă pur și simplu nu aveți de ales sau dacă alegeți să plasați caloriferul pe un perete exterior, asigurați-vă că îl izolați bine acel perete. Plasarea unei folii de polistiren expandat va asigura că ceea ce generează caloriferul, și anume căldura, este reflectată înapoi în cameră. În aest mod nu se mai piarde prin peretele exterior. Acesta este un mod ieftin și convenabil de a maximiza puterea de căldură a caloriferelor din casă.

Caloriferele electrice de perete, o altă soluție

Caloriferele electrice de perete sunt grozave. Nu trebuie să aveți încălzirea centrală pornită pentru ca acestea să funcționeze. Acest lucru vă oferă și mai multă flexibilitate atunci când alegeți unde să le poziționați. Dar, în acest caz, veți avea totuți un consum mare la energia electrică.

În plus, cu noile modele atractive disponibile acum, nu mai trebuie să vă ascundeți caloriferul electric de perete. Un loc bun pentru a începe este să vă gândiți la ce camere au temperaturi fluctuante. De exemplu, bucătăria se va încălzi când cuptorul este aprins. Așadar, un calorifer electric de perete în bucătărie ar fi grozav pentru că îl poți opri, dar totuși păstrezi încălzirea centrală aprinsă pentru a încălzi restul casei.

Idee este bună și pentru în baie. Este posibil să nu doriți să vă încălziți vara, dar doriți totuși să vă faceți prosoapele frumoase și calde. Deci un suport electric pentru prosoape încălzit ar fi perfect.

Bineînțeles, locul în care poziționați caloriferul electric depinde de locul în care se află rețeaua electrică. Dacă alegeți un radiator electric de perete, îl puteți agăța oriunde aveți o priză. Acest lucru ar trebui să fie destul de ușor de făcut singur. Dar, dacă alegeți să conectați radiatoarele la rețea, vă recomandăm să solicitați ajutor de la un electrician.

Concluzie

Așa că du-te și profită la maximum! Sperăm că aceste sfaturi utile vă vor oferi încredere.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Unul dintre simbolurile industriei Românești, o ruină. Uriașa infrastructură industrială, construită pe vremea lui Ceaușescu, de care s-a ale praful
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Stațiune fabuloasă, deschisă lângă Cluj
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Schimbare pentru cei cu permis Categoria B. Pot conduce noi vehicule
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
SENIORII își aleg SINGURI BANII și PENSIA! CASA de PENSII a ANUNȚAT!
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro