Toți românii trebuie să știe acest truc. Cum îți dai seama că un pepene este copt fără să-i faci dop

Toți românii trebuie să știe acest truc. Cum îți dai seama că un pepene este copt fără să-i faci dop
truc pepene verde copt

În fiecare an ne confruntăm cu aceeași dilemă: cum să ne dăm seama dacă un pepene verde este copt. Toți românii trebuie să știe acest truc. Cum îți dai seama dacă un pepene este copt fără să îi faci dop.

Cum îți dai seama dacă un pepene este copt fără să îi faci dop – truc

Majoritatea dintre noi nu ne pricepem la testul „lovitură”. Bătrânii jură că știu când un pepene verde este copt doar lovindu-l ușor cu degetele. Dacă sunetul este redus, gol și profund ca un tambur, acesta este gata. De cele mai multe ori eșuăm lamentabil la acest test, culegând sau cumpărând pepeni necopți care sunt încă albi în interior. Odată ce sunt desprinși de pe curpen, pepenii nu vor continua să se coacă, precum alte fructe sau legume.

Când vine vorba de pepene verde, trebuie să ne folosim și ochii și urechile. Indiferent dacă cumpărăm un pepene verde de la magazinul alimentar, de la piața fermierilor sau din remorca unui camion, trebuie să căutăm (și ascultăm) aceste semne de maturitate. Se spune că pepenii verzi ar trebui să fie copți în 80 de zile de la plantare.

Cum ne dăm seama dacă in pepene verde este copt

Nimeni nu vă poate spune exact cum să alegeți un pepene verde bun, deoarece o mare parte din aromă depinde de condițiile de creștere și depozitare. Ceea ce vă pot oferi sunt sfaturi pentru a vă învăța câteva trucuri prin care puteți ști dacă un pepene verde este copt.

Mai jos sunt câteva trucuri care ne spun dacă un pepene verde este copt, potrivit cumsa.ro. Iată alte indicii subtile pe care trebuie să le urmărim:

  • culoarea verde devine mată și cerată, coaja pepenelui nu trebuie să aibă o culoare verde vibrantă și o tentă „prăfoasă”
  • pe un pepeni cu dungi, culoarea dintre dungi devine mai întunecată
  • coaja se va îngreuna
  • dacă sunt pe vrej, capătul înflorit se va înmuia
  • dacă sunt pe vrej, vor înceta să devină mai mari
  •  locul galben pe suprafața sa se va transforma de la alb la galben
  • pepenii verzi care au coaja îngălbenită au fost ținuți o perioadă îndelungată până să ajungă la maturitate
  • dacă codița este verde, pepenele este crud, dacă este uscată, pepenele este copt și zemos. Dacă codița este foarte uscată este posibil ca pepenii să fie depozitați pentru mult timp
  • coaja pepenelui copt este tare, dacă îl apăsăm în locuri diferite și este moale, înseamnă că nu este copt
  • pepenele mai poate fi strâns în mâini de cei care pot să facă acest lucru, și dacă pârâie, înseamnă că este copt.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI