06 oct. 2021 | 15:07

Toți românii care își țin cauciucurile pe balcon trebuie să știe asta. Doar așa se mențin în parametrii normali

Utile
Toți românii care își țin cauciucurile pe balcon trebuie să știe asta. Doar așa se mențin în parametrii normali
Cum se păstrează setul de anvelope în condiții optime

Anvelopele sunt scumpe de înlocuit și reparat, astfel încât depozitarea eficientă a anvelopelor este importantă. Este importat să știm cum să depozităm anvelopele pentru a împiedica să se deterioreze. Depozitarea anvelopelor poate fi o sarcină frustrantă datorită dimensiunii lor. Cu toate acestea, este posibil să nu aveți de ales dacă aveți un set de anvelope de iarnă, sau de vară. Dacă nu ai idee de unde să începi, nu ești singurul. Mulți nu știu cum să păstreze anvelopele. În acest articol încercăm să vă ajutăm în acest sens.

Cum se păstrează setul de anvelope în condiții optime

Nu este ceva neobișnuit să vedeți anvelope depozitate în exterior fără a fi acoperite, dar este probabil ca aceste anvelope să nu fie utilizate. Dacă sunt, siguranța lor ar putea fi compromisă. De cele mai multe ori, oamenii își păstrează anvelopele în garaje expuse la schimbări mari de temperatură, care nu este întotdeauna o soluție ideală.

Anvelopele se vor degrada în cele din urmă, dar există lucruri pe care le putem face pentru a întârzia procesul. Anvelopele sunt sensibile la vreme, soare, temperatură și timp. Cel mai bun mod de depozitare a anvelopelor este într-un mediu uscat și răcoros, care va încetini procesul de îmbătrânire.

Păstrarea unui set nou de anvelope, fie că sunt cauciucuri de iarnă, fie de vară,  în condițiile potrivite le-ar putea adăuga ani de viață. Dacă nu știați până acum cum să vă deepozitați avenlopele, aceste sfaturi vă  pot ajuta să preveniți putregaiul și să mențineți anvelopele în stare excelentă.

1. Curățați și uscați bine anvelopele înainte de depozitare

Este important să eliminați orice urmă de asfalt, murdărie și praf de frână de pe anvelope înainte de depozitare. Cu toate acestea, nu toate metodele de curățare sunt egale. Produsele comercializate special pentru curățarea anvelopelor ar putea să nu fie adecvate în acest caz. Verificați eticheta. Evitați curățarea produselor cu petrol și toate pansamentele pentru anvelope.

Aceste produse pot fi corozive dacă anvelopele vor fi scoase din funcțiune timp de câteva luni sau mai mult. Pentru a curăța anvelopele se amestecă săpun de vase și apă călduță într-o găleată. Folosiți o perie pentru anvelope pentru a curăța orice murdărie.

Este bine să evitați detergenții abrazivi care pot accelera defectarea cauciucului. Este recomandat, în același timp, să evitați să folosiți un luciu sau un pansament pentru anvelope înainte de a depozita anvelopele. Asigurați-vă că anvelopele sunt uscate complet înainte de depozitare, dar nu le uscați în lumina directă a soarelui.

2. Nu păstrați anvelopele la soare

Unii susțin că razele UV sunt cel mai mare factor în îmbătrânirea al anvelopelor. Lumina directă a soarelui poate încălzi cauciucul și poate provoca deteriorarea prematură. Razele UV pătrund în cauciuc, îl usucă și în cele din urmă descompun compușii din cauciuc. Cel mai bun mod de a împiedica anvelopele să putrezească uscat este de a limita expunerea la soare ori de câte ori este posibil.

Pentru a evita deteriorarea feriți-le de exterior cu o prelată groasă, cu protecție solară. Asigurați-vă că lumina nu poate trece prin țesătură. Ulterior, depozitați anvelopele în interior și departe de ferestre sau uși. Este bine să utilizați saci de depozitare a anvelopelor concepute pentru a menține anvelopele la soare. În cazul în care nu aveți saci, achiziționați huse pentru anvelope dacă păstrați anvelopele pe mașină.

3. Păstrați anvelopele într-un mediu răcoros și uscat

Găsiți un mediu răcoros și uscat pentru a vă păstra anvelopele. Depozitarea anvelopelor într-un mediu cald constant nu este bun pentru cauciuc, dar, de asemenea, nu este bine să mențineți anvelopele la temperaturi de îngheț. În acest caz, ar trebui să luați în considerare o unitate de stocare climatizată pentru a menține un mediu consistent.

Un subsol este o alegere obișnuită, dar țineți-le departe de cuptoare, rezervoare de apă, pompe de bazin și alți producători de ozon. Evitați depozitarea anvelopelor într-un garaj dacă este posibil. Lumina soarelui și expunerea la intemperii le pot deteriora pe o perioadă lungă de timp.

4.Păstrați-le pe verticală sau orizontală

După ce aveți o locație de depozitare, este important să depozitați corect anvelopele. Stivuirea anvelopelor sau agățarea acestora pot provoca deformări dacă nu sunt deplasate periodic. Cu toate acestea, uneori s-ar putea să fiți forțați să păstrați anvelopele pe orizontală din cauza constrângerilor de spațiu. Dacă este posibil, luați în considerare următoarele sugestii pentru modul de depozitare a anvelopelor.

Anvelopele de pe jante pot fi agățate de cârligele de anvelope sau stivuite pe verticală. Anvelopele pot fi depozitate și în poziție verticală sau stivuite una peste alta, ceea ce este mult mai recomandat. Nu atârna niciodatî anvelope demontate de cârligele pentru anvelope. Păstrați anvelopele  pe sol, fie pe un palet, fie pe un raft. Rotiți poziția anvelopei în fiecare lună pentru a preveni deformările.

5.Păstrați fiecare anvelopă într-o pungă de plastic etanșă

În afară de lumina soarelui, următorul deteriorator principal al anvelopei este oxigenul. Unele lucruri depozitate necesită un flux de aer pentru a respira și a rămâne în stare bună. Anvelopele, pe de altă parte, se descurcă mai bine atunci când sunt sigilate sub vid în plastic.

Un spațiu etanș împiedică oxigenul să ajungă la anvelope, încetinește procesul de oxidare și împiedică evaporarea uleiului și uscarea anvelopelor. Nu uitați să înfășurați fiecare anvelopă individual pentru cele mai bune rezultate.

Opțiuni de depozitare a anvelopelor ar fi henți speciale pentru depozitarea anvelopelor. Alte soluție ar putea fi sacii mari pentru gunoi negru, sau cele din plastic sigilabil sub vid. O altă variantă sunt prelatele groase pe care le puteți lega strâns în jurul anvelopei.

6. Scoateți anvelopele de pe mașină dacă nu mergeți cu ea mult timp

Dacă nu folosiți mașina mai mult de câteva luni, luați în considerare scoaterea completă a anvelopelor. Lăsarea anvelopelor pe mașină poate cauza pete plate.

Dacă nu le puteți scoate, cel puțin asigurați-vă că luați mașina pentru o plimbare la fiecare câteva luni, astfel încât să aibă o anumită utilizare. Anvelopele se descurcă cel mai bine în funcțiune, deoarece mișcarea menține uleiul distribuit uniform în cauciuc, ceea ce ajută la prevenirea uscării acestuia.

7. Inspectați profesional anvelopele înainte de a le remonta pe un vehicul

Pot dura câțiva ani depozitate, doar dacă sunt depozitate în condițiile potrivite. Cu toate acestea, mulți experți în anvelope recomandă înlocuirea anvelopelor la șase ani de la data producției, indiferent de banda de rulare. Anvelopele vechi pot fi compromise în alte moduri atunci când compusul din cauciuc se defectează.

Concluzie

Sperăm că aceste sfaturi pentru depozitarea anvelopelor v-au învățat cum să le păstrați cu grijă. Asigurați-vă că le păstrați în siguranță urmând toate recomandările producătorului și întrețineți anvelopele la intervale adecvate.

Parteneri
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia
Redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Traian, cuceritorul Daciei. Cenușa lui a fost împrăștiată într-un loc important pentru români
Click.ro
O femeie, fost ofițer de penitenciar, a fost condamnată la 15 luni de închisoare, după ce a fost filmată făcând sex cu un deținut
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Ororile la care a fost supusă Monica Gabor la 16 ani, când a ajuns pe mâna interlopilor. Ce s-a întâmplat cu cel care a vândut-o pentru 1.000 de dolari
Unica.ro
Schimbări radicale pentru clienții ING. La ce informații dă statul acces
EVZ.ro
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții
Spynews
Călin Georgescu a primit lovitura finală. S-a emis decizia completă a Curții de Apel București
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
SE SCHIMBĂ TOT în legea pensiilor! ANUNȚ OFICIAL
Mediaflux
Marian Drăgulescu se căsătorește! Fostul sportiv a anunțat data la care va avea loc marele eveniment 
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Motivul pentru care Cuza de la Noaptea Târziu a refuzat să își viziteze părinții timp de 2 ani. Ce s-a întâmplat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro