Fierbeți apa, adăugați pastele și le fierbeți al dente. Ușor, nu? Nu chiar așa, deoarece, când vine vorba de prepararea corectă a pastelor, există multe aspecte care pot afecta gustul și textura preparatului final. Iată ce trebuie să știe toți cei care gătesc paste acasă. Ce trebuie să pui neapărat peste ele după ce le servești în farfurie.
Iată tot ce trebuie să știe toți cei care gătesc paste acasă și ce trebuie să pui neapărat peste acestea după ce le servești în farfurie, potrivit: eataly.com:
Dacă aveți un cântar de bucătărie, cântăriți mai întâi pastele nefierte. Măsurați aproximativ 100 până la 125 de grame de persoană dacă îl serviți ca fel principal și 75 de grame de persoană dacă îl serviți ca prim fel de mâncare, cu mai multe feluri de mâncare de urmat. Rețineți că aceste măsurători sunt doar orientări. Dacă aveți oaspeți flămânzi, puteți, desigur, să gătiți mai mult!
Utilizați aproximativ 4 litri de apă pentru fiecare 1 kilogram de paste. În general, cu cât gătiți mai multe paste, cu atât ar trebui să folosiți mai multă apă pentru a preveni ca pastele să se aglomereze prea mult în oală.
Este recomandată sărarea apei după ce a început să fiarbă și chiar înainte să adăugați pastele. Deoarece apa se va evapora pe măsură ce se încălzește și fierbe, așteptarea până când sunteți gata să adăugați pastele se va asigura că raportul sare-apă este corect. Dacă o săriți prea devreme, apa se va evapora, determinând apa să devină mai concentrată în sare. Dacă se întâmplă acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să adăugați mai multă apă pentru a o dilua și a aduce din nou la fierbere.
Este indicat să puneți un capac pe oală în timp ce așteptați să fiarbă apa. Cu toate acestea, după ce începe să fiarbă și adăugați pastele în apă, ar trebui să scoateți capacul pentru a împiedica apa să clocotească.
Majoritatea pachetelor de paste vor include un timp de gătire recomandat. Acestea sunt linii directoare excelente, dar nu sunt întotdeauna cel mai corect mod de a ști dacă pastele dvs. sunt perfect al dente.
Dacă serviți pastele calde cu un sos, pur și simplu scoateți pastele din apa clocotită și adăugați-le direct în tigaie cu sos. Se amestecă totul până când sosul a acoperit pastele în întregime.
Această metodă de strecurare va menține amidonul din paste și, prin urmare, va îngroșa sosul. Cu această tehnică, puteți scoate, de asemenea, o lingură din apa de pastă rămasă și o puteți adăuga în sos dacă devine prea uscat.
Pentru majoritatea felurilor de mâncare cu paste, ar trebui să adăugați pastele fierte direct în sos. Pentru a le găti în mod corespunzător, încălziți sosul într-o tigaie suficient de mare pentru a încăpea pastele.
Odată ce pastele sunt la aproximativ un minut distanță de a fi fierte complet scoateți-le din apa clocotită și adăugați-le în tigaia cu sos. Se amestecă totul la foc mic, acoperind pastele complet în sos. Amidonul din paste va da sosului o consistență mai cremoasă, determinându-l să se „lipească” mai bine de paste. Rețineți că această tehnică funcționează cel mai bine pentru sosurile care au fost deja „gătite”, cum ar fi sosurile de roșii sau sosurile de legume. Pentru sosurile pesto, nu doriți să încălziți prea mult sosul, ceea ce va face ca busuiocul să se oxideze și să se rumenească.
La final, când pastele sunt servite în farfurie, la foarte multe rețete se utilizează parmezanul. Toți cei care gătesc paste acasă trebuie să știe că parmezanul trebuie pus neapărat peste ele, când se servesc în farfurie. Acesta se presară pur și simplu pe deasupra pastelor.