Tortul egiptean, un desert potrivit pentru toată familia. Doar bucătăresele ambițioase îl fac

Tortul egiptean, un desert potrivit pentru toată familia. Doar bucătăresele ambițioase îl fac
Tortul egiptean, un desert potrivit pentru toata familia. Doar bucataresele ambitioase il fac

Ți-este poftă de ceva bun, dulce, care-i va impresiona pe invitați? Nimic mai simplu, spun gospodinele din România. Cele mai iscusite femei din arta culinară autohtonă au descoperit un desert sofisticat, elegant și extrem de delicios. Deși presupune mai multă muncă, rezultatul final te va face să te lingi pe degete.

Cea mai bună rețetă de tort egiptean

Cum se prepară blatul tortului

Ingrediente:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 1  lingură și jumătate cu făină
  • 120 g alune măcinate sau nuci

Vrei să înveți și tu cum să faci cel mai bun tort? Pentru început, se împart ingredientele în 3 și se pregătesc 3 blaturi, în felul următor: albușurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul și se bate până când acesta se topește.

În continuare, amestecăm făina cu nucile măcinate și o încorporăm în albușuri. Omogenizăm ușor și nivelăm compoziția pe fundul unei tăvi rotunde, tapetate cu hârtie de copt. Tava se pune la cuptor pentru aproximativ 25 minute.

Cum se prepară prima cremă

Ingrediente:

  • 6 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • 2 linguri amidon
  • 1 baton de vanilie

Într-o crăticioară, vom amesteca cele 6 gălbenușuri rămase de la foi cu amidonul, zahărul și laptele adăugat treptat. Recipientul se pune pe foc și se amestecă încontinuu, până se îngroașă și devine ca o budincă.

Lăsăm compoziția să se răcească. Untul moale se amestecă într-un vas, apoi se încorporează crema de gălbenușuri și batonul de vanilie tăiat sau zdrobit mărunt.

Cum se prepară a doua cremă

Ingrediente:

  • 220 ml frișă
  • 150 g zahăr
  • 120 g alune sau nuci zdrobite în bucăți mai mari

Se topește zahărul, apoi se toarnă în strat subțire pe o tavă unsă cu puțină grăsime. În continuare, zahărul se lasă la răcit și se dezlipește ușor.

Mai departe, vom mărunți zahărul, în așa fel încât vom pune bucățile într-o pungă de plastic și le vom zdrobi cu sucitorul. Se bate frișca tare, se adaugă caramelul zdrobit și miezul de nucă sau alunele tocate. Dai crema la frigider câteva ore.

La final, cel mai important pas este să asamblăm tortul egiptean. Luăm un platou și vom începe să așezăm prima foaie, 1/3 din crema de vanilie și 1/3 din frișcă. Procedăm la fel și cu celelalte foi.

Ultimul strat al ducelui va fi de frișcă, iar la final, tortul va fi decorat cu fire de caramel și jumătăți de miez de nucă. Desertul este cu adevărat delicios, perfect pentru a impresiona musafirii atunci când vin în vizită. Tortul tău va fi pregătit să impresioneze.