Ți-este poftă de ceva bun, dulce, care-i va impresiona pe invitați? Nimic mai simplu, spun gospodinele din România. Cele mai iscusite femei din arta culinară autohtonă au descoperit un desert sofisticat, elegant și extrem de delicios. Deși presupune mai multă muncă, rezultatul final te va face să te lingi pe degete.
Vrei să înveți și tu cum să faci cel mai bun tort? Pentru început, se împart ingredientele în 3 și se pregătesc 3 blaturi, în felul următor: albușurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul și se bate până când acesta se topește.
În continuare, amestecăm făina cu nucile măcinate și o încorporăm în albușuri. Omogenizăm ușor și nivelăm compoziția pe fundul unei tăvi rotunde, tapetate cu hârtie de copt. Tava se pune la cuptor pentru aproximativ 25 minute.
Într-o crăticioară, vom amesteca cele 6 gălbenușuri rămase de la foi cu amidonul, zahărul și laptele adăugat treptat. Recipientul se pune pe foc și se amestecă încontinuu, până se îngroașă și devine ca o budincă.
Lăsăm compoziția să se răcească. Untul moale se amestecă într-un vas, apoi se încorporează crema de gălbenușuri și batonul de vanilie tăiat sau zdrobit mărunt.
Se topește zahărul, apoi se toarnă în strat subțire pe o tavă unsă cu puțină grăsime. În continuare, zahărul se lasă la răcit și se dezlipește ușor.
Mai departe, vom mărunți zahărul, în așa fel încât vom pune bucățile într-o pungă de plastic și le vom zdrobi cu sucitorul. Se bate frișca tare, se adaugă caramelul zdrobit și miezul de nucă sau alunele tocate. Dai crema la frigider câteva ore.
La final, cel mai important pas este să asamblăm tortul egiptean. Luăm un platou și vom începe să așezăm prima foaie, 1/3 din crema de vanilie și 1/3 din frișcă. Procedăm la fel și cu celelalte foi.
Ultimul strat al ducelui va fi de frișcă, iar la final, tortul va fi decorat cu fire de caramel și jumătăți de miez de nucă. Desertul este cu adevărat delicios, perfect pentru a impresiona musafirii atunci când vin în vizită. Tortul tău va fi pregătit să impresioneze.